Ο Νο10 κατηγορεί ξανά την Ελλάδα στο Στρασβούργο

21 Νοεμβρίου 202221:38

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο δημοσιογράφος της GUNDEM και Νο10 διώκτης της ελεύθερης έκφρασης και της δημοκρατικής σκέψης στην Θράκη, αυτόκλητος κι ετεροπροσδιοριζόμενος πρόεδρος της παράνομης πρώην ΤΕΞ, μέλος και υποστηρικτής παρακρατικών δομών , κ. Οζάν Αχμέτογλου, στην Θράκη,  μετέβη στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο μαζί με τον δικηγόρο κ. İlker Çavuşoğlu.

Σκοπός του ταξιδιού του κ. Οζάν Αχμέτογλου είναι “να συζητήσει με εκπροσώπους του ΣτΕ την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ για την αποκατάσταση του νομικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και άλλων σωματείων τουρκικής μειονότητας” σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκόφωνου μειονοτικού τύπου.

Μειονοτικοί Σύλλογοι: Η ελεγχόμενη μεταβλητή του μειονοτικού “παραϊερατείου”

Να υπενθυμισουμε ότι η Ελλάδα ενεργεί, πάντοτε, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο και ως προς το ζήτημα της άσκησης του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι όσων μελών της Μουσουλμανικής Μειονότητας διεκδικούν την ίδρυση σωματείων, στην βάση της λεγόμενης “συλλογικής τουρκικής εθνοτικής ταυτότητας” και μην ξεχνάμε ότι  και μόνον η αναγνώριση «τουρκικής» – ήτοι «εθνικής» – μειονότητας, κατά προφανή παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, είναι ικανή να οδηγήσει σε περιστολή της προστασίας «των δικαιωμάτων και ελευθεριών τρίτων», οι οποίοι, με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης, επιδιώκουν να υπερασπισθούν την ιδιότητά τους ως μελών της αμιγώς θρησκευτικής Μουσουλμανικής Μειονότητας. 

Άρειος Πάγος: Η Απόφαση 840 / 2021 που απέρριψε την αναίρεση της ΤΕΞ

Αρθρογράφος