Ο κ. Χ. Μπαλτατζή διχάζει την κοινωνία εργαλειοποιώντας τον μαθητικό πληθυσμό

26 Σεπτεμβρίου 202215:13

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο παθολόγος και Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή (ο Νο7 διώκτης του Komotinipress κι εμού του ιδίου) σε ανάρτησή του (που αναδημοσιεύθηκε από τον τουρκόφωνο μειονοτικό τύπο) προσπαθεί να καλλιεργήσει με διχαστικό λόγο την εντύπωση ότι στην σύγχρονη Ελλάδα εφαρμόζονται διπλά κριτήρια σε βάρος του μειονοτικού μαθητικού πληθυσμού.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή ξαναθυμήθηκε την σχολική στέγη μετά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης κ. Μουσταφά Σεντόπ.

Πρόκειται για μία πρακτική και τακτική που ακολουθούν εδώ και καιρό οι παρακρατικές οργανώσεις των εγκαθέτων του Προξενείου που έχουν πέσει θύματα των υποσχέσεων και της προπαγάνδας της Άγκυρας και του ερντογανικού καθεστώτος.

Εάν ο κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή δεν αφιέρωνε τον χρόνο του μόνον στην συμμετοχή του σε τελετές υποδοχής Τούρκων αξιωματούχων ή στην σύνταξη κειμένων υπό την επίβλεψη του Τούρκου Προξένου, θα διάβαζε ότι το σύνολο των μαθητών της ΠΑΜΘ ξεκίνησαν την σχολική χρονιά με τα ίδια (και χειρότερα) προβλήματα σε έλλειψη σχολικών υποδομών.

Η κοινή γνώμη οφείλει να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα, για αυτό ας διαβάσει κατ’αρχάς την Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς 2021-2022) στον υπερσύνδεσμο του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Ξάνθης.

Ο κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή , ας θυμηθούμε, ότι για τα ίδια ζητήματα το 2019 είχε συμμετάσχει στην εργαλειοποίηση του μαθητικού πληθυσμού της Μειονότητας στην Ξάνθης με την διοργάνωση πορείας και κατάληψης σχολείου με την συνδρομή όλου του μειονοτικού παραϊερατείου. Στην πορεία στην οποία επικεφαλής ήταν οι κηδεμόνες και οι μαθητές μετείχαν περίπου 3.000 άτομα. Χαρακτηριστικό ήταν το σύνθημα για τις μπάρες στα σχολεία με σχετικό πλακάτ.

Στην πορεία στήριξαν οι βουλευτές Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Μπουρχαν Μπαράν, ο αείμνηστος παραμουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο δήμαρχος Μύκης Ριτβαν Ντελι Χουσειν, ο περιφερειακός σύμβουλος Ριτβαν Κουρακ, αντιδήμαρχοι του Δήμου Ξάνθης και Μύκης, ο πρόεδρος του συλλόγου επιστημόνων δυτικής Θράκης Χουσεΐν Μπαλτατζή, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Οζαν Αχμετογλου, ο πρόεδρος του συλλόγου Πλάτανος-Τζενγκίζ Ομέρ, ο διευθυντής και καθηγητές του σχολείου.

Εάν ο κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή δεν παρίστανε το ψευδοανθρωπιστή διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις και στήνοντας σκηνικά προβοκάτσιας με fake news θα ένωνε την φωνή του με το μαθητικό κίνημα ή τις συνδικαλιστικές οργανώσεις διδασκόντων και γονέων της ΠΑΜΘ και θα ενδιαφερόταν και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς και οι ομοεθνείς του που φοιτούν στα δημόσια σχολεία γενικής εκπαίδευσης.

Η “ομολογία” του ΚΙΕΦ για την προβοκάτσια της Ξάνθης

Τέλος, αντί να κρύβεται, θα μπορούσε να επικοινωνήσει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για το θέμα. Αν δεν ξέρει πώς, ας διαβάσει εδώ.Αντ’αυτού επιλέγει να δημιουργεί εντυπώσεις και να κρύβεται πίσω από τις παρακρατικές δομές που τον αναδεικνύουν ενώ δεν χάνει ευκαιρία να κατηγορεί την Ελληνική Πολιτεία.

Ας σημειωθεί, δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα να απευθύνει ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ στο Δ’ΣΣ που στέκεται δίπλα στον μαθητικό πληθυσμό της Μειονότητας με κάθε τρόπο μέσα από δράσεις πολυεπίπεδης κοινωνικής προσφοράς

Το Δ’ΣΣ συνεχίζει την κοινωνική προσφορά του στηρίζοντας 42 σχολεία στην Θράκη

Αρθρογράφος