Ο Ευρωβουλευτής François Alfonsi αγνοεί την Συνθήκη της Λωζάνης;

30 Νοεμβρίου 202319:05

Ο ευρωβουλευτής Francois Alfonsi που αγνοεί την Συνθήκη της Λωζάνης – Συντονισμένες κινήσεις παραδιπλωματίας και παρακράτους στην Θράκη – “Προεκλογική σημαία” του DEB η μειονοτική εκπαίδευση – Ποιός υπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα στο Ε.Κ.;

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όπως σημειώναμε προσφάτως “η Μειονοτική Εκπαίδευση εργαλειοποιείται από τους σημειολόγους της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής , της διπλωματίας και της δράσης του παρακράτους μέσω της οποίας κατάφερε να διεισδύσει στην Μουσουλμανική Μειονότητα και υπό τον ανθρωπιστικό κι φιλοπρόοδο μανδύα να εμφυσήσει την τουρκική συνείδηση στους Μουσουλμανόπαιδες. Θύμα αυτής της τακτικής η εκπαίδευση Πομάκων και Ρομά που δέχονται πιέσεις για να μην διδάσκονται στην μητρική τους γλώσσα.”

Η τουρκική διπλωματία εργαλειοποιεί την μειονοτική εκπαίδευση στην Θράκη

Ο τουρκικός μηχανισμός προπαγάνδας, με πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα είχε ήδη από την προηγούμενη άνοιξη καταδείξει τις προθέσεις του, ξεκινώντας με την προετοιμασία της “διεθνοποίησης” της (δήθεν) “απάνθρωπης μεταχείρισης των μαθητών της τουρκικής μειονότητας”.

Οι Εγκάθετοι του Προξενείου διά της χειραγωγούμενης Σχολικής Εφορείας του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Ξάνθης προσκάλεσαν Ευρωπαίους αξιωματούχους, στους οποίους υπέδειξαν τις υπόγειες αίθουσες όπου γίνονταν μαθήματα προκειμένου το σχολείο να λειτουργεί σε μονή πρωινή βάρδια. Οι αξιωματούχοι καυτηρίασαν την κατάσταση των αιθουσών, με αποτέλεσμα οι υπόγειες αίθουσες να μετατραπούν φέτος σε εργαστήρια και να μη γίνονται πλέον μαθήματα εκεί, γεγονός που ανάγκασε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης να επιβάλει τη διπλοβάρδια, γεγονός που οδήγησε στην σκηνοθετημένη “εξέγερση” των τοξικών Εγκαθέτων Αχμέτ Καρά και Χουσεΐν Μπαλτατζή.

Ποιός κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα των Εγκαθέτων στο ΕΚ;

Το παρακράτος επενδύει στο αφήγημα της μαθητικής καταπίεσης και μέσω των Εγκαθέτων εντός κι εκτός Χώρας δημιουργεί κλίμα κατασυκοφάντησης της Ελληνικής Πολιτείας ενώ τα ενεργούμενά του, δεν διστάζουν να μεταφέρουν μία στρεβλή εικόνα και σε διεθνή κι ευρωπαϊκά fora, ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του γνωστού στο Komotinipress κ. Φρανσουά Αλφονσί (François Alfonsi ) ο οποίος κατέθεσε (εκ μέρους του EFA) ερώτηση στο ΕΚ “για τα προβλήματα εκπαίδευσης και τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες ζουν οι μαθητές της τουρκικής μειονότητα”.

“Επίδειξη παραδιπλωματίας” του EFA-European Free Alliance στην Θράκη

 

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι βασικές προδιαγραφές κατασκευής και οι τεχνικές απαιτήσεις για τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις καθορίζονται από την εθνική νομοθεσία και την κοινοτική νομοθεσία. Σήμερα, περίπου 600 Τούρκοι μαθητές φοιτούν στο Μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης στη Δυτική Θράκη, σε μια παλιά ξύλινη καπναποθήκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μελέτης της EFA στο σχολείο τον Απρίλιο του 2023, παρατηρήθηκε ότι το κτίριο δεν ήταν κατάλληλο για την παροχή ειδικής και υγιούς εκπαίδευσης. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι φυσικές συνθήκες του σχολείου το καθιστούν ευάλωτο σε κάθε είδους τραγωδίες.

Αλλά οι μόνες επιλογές που προσφέρουν οι ελληνικές αρχές είναι η διδασκαλία σε δύο βάρδιες και οι υπερπλήρεις τάξεις με περισσότερους από 27 μαθητές, που υπερβαίνουν τα φυσικά όρια των τάξεων.

Υπό το πρίσμα αυτής της κατάστασης σχετικά με τις φυσικές συνθήκες του Μειονοτικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης στη Δυτική Θράκη. Γνωρίζει η Επιτροπή αυτή την κατάσταση, δηλαδή ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με τη νομοθεσία της ΕΕ σχετικά με την απάνθρωπη και ενωσιακή εκπαίδευση της τουρκικής μειονότητας;

Ποια είναι η γνώμη της Επιτροπής για την εκπαιδευτική πολιτική των μειονοτήτων της Ελλάδας, η οποία θα ευθύνεται για μια πιθανή καταστροφική έκτακτη ανάγκη στο Μειονοτικό Λύκειο Ξάνθης;

«Ποια είναι η γνώμη της Επιτροπής για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων στον τομέα της εκπαίδευσης που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα ως ευρωπαίοι πολίτες;»

Στο βαθμό που ο κ. François Alfonsi έχει πέσει θύμα πλάνης, καλό είναι να ξαναδιαβάσει την Συνθήκη της Λωζάνης όπως και τις σχετικές τοποθετήσεις του ΕΚ το οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χει επανειλημμένως τονίσει ότι καταδικάζει κάθε προσπάθεια της Τουρκίας να αμφισβητήσει μία Διεθνή Συνθήκη, τη Συνθήκη της Λωζάννης, που σαφώς ορίζει ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι μουσουλμανική, ενώ η μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική, εθνική μειονότητα.

Δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής εάν έχει ενημερωθεί το ΥΠΕΞ ή πώς θ’αντιδράσουν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές

Τα μέλη του EFA αμφισβητούν την Συνθήκη της Λωζάννης;

Αρθρογράφος