Ποιός κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα των Εγκαθέτων στο ΕΚ;

24 Νοεμβρίου 202312:43
Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης
 
Ο Πρόεδρος της γερμανικής ΜΚΟ γνωστή ως ΕΟΤΔΘ-ABTTF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης – «ΕΟΤΔΘ), καταχωρηθείσα στο Μητρώο των Συλλόγων του Ειρηνοδικείου Γκίσσεν της Γερμανίας.(Wemerstr. 2D-58454 Witten) κι εκπρόσωπος τύπου της FUEN TAG Halit Habipoğlu, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των μουσουλμάνων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσου (ROISDER) Mustafa Kaymakçı, οι Ευρωβουλευτές Loránt Vincze (ΕΛΚ, Ρουμανία) και François Alfonsi (Πράσινοι/EFA, Γαλλία), με συντονίστρια την Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ABTTF Melek Kırmacı Arık, πραγματοποίησαν παρουσίαση στο κτίριο του ΕΚ στο Στρασβούργο με κύριο θέμα “τα προβλήματα των Τούρκων Δυτικής Θράκης και Ρόδου”
 
Να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο ευρωβουλευτές έχουν καταθέσει και σχετική ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο τον Ιούλιο 2023 (βλ. https://www.europarl.europa.eu/…/E-9-2023-002144_EN.html )
 
Τον ρόλο των Εγκαθέτων τον ξέρουμε. Αυτό που μας απασχολεί, ειδικά μετά το Qatargate είναι ποιους και πόσους πολιτικούς στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση χρηματίζουν οι ισλαμικές χώρες και οι Τούρκοι με σκοπό να προωθούν τα συμφέροντα και την εθνικιστική και ισλαμική προπαγάνδα τους.
 
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει μετά την υπόθεση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στις Βρυξέλλες είναι ποιους και πόσους πολιτικούς στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση χρηματίζουν οι ισλαμικές χώρες και οι Τούρκοι με σκοπό να προωθούν τα συμφέροντα και την εθνικιστική και ισλαμική προπαγάνδα τους.
 
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, , μέχρι στις 15 Ιανουαρίου 2023 σε επίπεδο EE καταγράφονται στο μητρώο 12.450 δραστηριοποιούμενα λόμπι, εκ των οποίων 8.254 που προωθούν τα δικά τους συμφέροντα ή τα συλλογικά συμφέροντα των μελών τους, 3.500 που δεν εκπροσωπούν εμπορικά συμφέροντα, ενώ 672 εγγεγραμμένοι προωθούν τα συμφέροντα των πελατών τους.
Και στις τρεις κατηγορίες την μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν 3.483 μη κυβερνητικές οργανώσεις, πλατφόρμες και δίκτυα και ακολουθούν 3.048 εταιρείες και όμιλοι καθώς και 2.640 εμπορικές και επιχειρηματικές ενώσεις.
 
Ποια είναι η καθημερινή τους δουλειά. Προσωπικές συνομιλίες με ευρωβουλευτές, βοηθούς και συμβούλους. Παράλληλα και δικηγορικά γραφεία, εταιρείες δημοσίων σχέσεων, δεξαμενές σκέψης και ανεξάρτητοι πολιτικοί σύμβουλοι έχουν επίσης ειδικευτεί ως εξωτερικοί λομπίστες στη διευθέτηση διασυνδέσεων προς το συμφέρον των πελατών τους, τη λήψη πληροφοριών ή την ανάδειξη ζητημάτων.
 
Στην πραγματικότητα υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 25.000 λομπίστες με ετήσιο προϋπολογισμό 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ επηρεάζουν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, ενώ πραγματοποιούνται περισσότερες από 30.000 συναντήσεις.
 
Ποιά τα αντίμετρα της Ελληνικής Πολιτείας και των Ελληνικών Πολιτικών Κομμάτων;
    

Αρθρογράφος