Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στηρίζει ενεργά το Aναπηρικό Kίνημα

7 Ιουλίου 202108:32

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

O Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΚΟΤΙΝΟΣ» κ. Γιάννης Τοπτσής μιλώντας στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου, σε μία συνέντευξη εφ’όλης της ύλης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο αθλητικό κομμάτι της αναπηρίας με αφορμή τις πρόσφατες διακρίσεις του Α.Σ.ΑμεΑ ΚΟΤΙΝΟΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Ο κ.Γ. Τοπτσής στάθηκε κατ’αρχάς στις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων δύο ετών, κυρίως για τα αθλήματα κλειστού χώρου όπως είναι η κολύμβηση, καθώς η προετοιμασία ήταν ιδιαίτερα προβληματική λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που επικρατούν.

Χωρίς τη συνδρομή του Δήμου Αλεξανδρούπολης , και ιδιαίτερα του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Φιλοζωίας κ. Θεόδωρου Βουρδόλη και βεβαίως του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη που έδωσαν την στήριξή της για να μπουν οι αθλητές του Κότινου στην πισίνα (κάτι που δεν έκαναν οι άλλοι Δήμοι της Χώρας) οι αθλητές δεν θα μπορούσαν να προπονηθούν και να φέρουν 22 μετάλλια και διακρίσεις στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι κοντά στους γονείς και τον Σύλλογο τόνισε ο κ. Γιάννης Τοπτσής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην στήριξη που παρέχει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης στο Αναπηρικό Κίνημα από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, επικοινωνώντας με τους συλλόγους των αναπήρων στον Δήμο καταβάλλοντας προσπάθειες για να καταστεί η πόλη προσβάσιμη, μεριμνά για την καθημερινότητά τους μέσα από την ίδρυση δύο δημοτικών ΚΔΑΠ ενώ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι και ο πρώτος που εκπόνησε ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας για ΑμεΑ και συνέχισε παρουσιάζοντας τις δράσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης που δείχνουν ότι “μπήκε το νερό στο αυλάκι” για την στήριξη των αναπήρων.

Ο Α.Σ.ΑμεΑ ΚΟΤΙΝΟΣ θα συμμετάσχει με μεγάλη αποστολή και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου με 10 αθλητές στην Θεσσαλονίκη, που θεωρείται πρωτοφανής για τα δεδομένα ενός επαρχιακού αθλητικού συλλόγου αναπήρων. Όπως επεσήμανε ο κ. Γιάννης Τοπτσής, τα μέλη του Συλλόγου είναι παρόντα σε όλα τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα, τόνισε ότι ο Έβρος βγάζει ταλέντα και κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να παράσχουν τα εχέγγυα για να τελεσφορήσουν οι προσπάθειες συλλόγου, προπονητών, αθλητών και γονέων.

Ακούστε την συνέντευξη εδώ

Αρθρογράφος