Το “άλλο” μήνυμα του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης που συγκίνησε τον Α.Σ.ΑμεΑ Κότινος

28 Οκτωβρίου 201923:21

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης, γνωστός για τις κοινωνικές ευαισθησίες του, σεβόμενος τις ανάγκες των ΑμΕΑ, των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των εγκύων μερίμνησε ώστε να τοποθετηθούν μπροστά στο Δημαρχείο καρέκλες, που θα εχρησιμοποιούντο από όποιον/α το έχει ανάγκη κατά τη διάρκεια της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης.

Ο Α.Σ. ΆμεΑ “ΚΟΤΙΝΟΣ” δεν μπορούσε να λείψει από ττην παρέλαση που έγινε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του κ. Γιάννης Τοπτσής με μήνυμά του τόνισε: “Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Άλεξ/πόλης, που μας έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και να χειροκροτήσουμε από την… πρώτη γραμμή, τις εκδηλώσεις!”

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκη στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου αναφέρει τα εξής:

“Το ΟΧΙ της Ελλάδας στο Ιταλικό τελεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, άλλαξε τη ροή της παγκόσμιας ιστορίας. Υπενθύμισε σε όλο τον κόσμο ότι το Ελληνικό ΕΘΝΟΣ όταν συσπειρώνεται γύρω από έναν στόχο, πετυχαίνει θαύματα.

Οι πρόγονοί μας είπαν ΟΧΙ στον φασισμό, στην υποδούλωση και στη βία, ΟΧΙ στον αφανισμό των αρχών και των αξιών της Δημοκρατίας.

Οι Έλληνες αγωνίστηκαν για την ελευθερία με ομοψυχία, αλληλεγγύη και αλτρουισμό, και νίκησαν. Νίκησαν και δίδαξαν σε όλη την ανθρωπότητα πώς κατακτιέται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο ηθικός πλούτος.

Εμείς οι νεότερες γενιές κληρονομήσαμε ένα βαρύ αλλά πολύτιμο φορτίο γεμάτο με πανανθρώπινες αξίες”.

Αρθρογράφος