mpekrh-meze-smurnhs-me-ruzi copy

Μπεκρή μεζέ Σμύρνης με ρύζι

19 Ιουνίου 201216:00

mpekrh-meze-smurnhs-me-ruzi copyΜπεκρή μεζέ Σμύρνης με ρύζι


ΥΛΙΚΑ

2 κιλά μπούτι μοσχαρίσιο

1 1/2-2 κιλά κρασί Μπρούσκο μαύρο

Ανάλογο βούτυρο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 1/2-2 κουταλιές πελτές ντομάτας

1 κουτί μικρό ντοματάκια

Αλάτι-πιπέρι

Πιπέρι ολόκληρο

Μοσχοκάρυδο,ρίγανη,κανέλα,δάφνη,θυμάρι,μπαχάρι

Λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος

Λίγο καρότο τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους (αφού αφαιρέσουμε τα λίπη, πέτσες, νεύρα,

που θα βράσουμε με λίγο κρεμμύδι και με το ζουμί αυτό θα κάνουμε λίγο πιλάφι για γαρνιτούρα),

το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.

Ρίχνουμε το κρέας να τσιγαριστεί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, το κρασί και το αλεύρι και τα αφήνουμε

να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Αν χρειαστεί, βάζουμε ακόμη λίγο κρασί όχι νερό.

Σερβίρουμε με ρύζι.

Πηγή : www.radicio.com

www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr