Γιατί διεκόπη η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό;

17 Οκτωβρίου 202114:24

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού δεν απαντά σε μία σειρά άλλων ερωτημάτων που απασχολούν όλους εμάς που κάνουμε χρήση του αυτοκινητοδρόμου και στην προκειμένη περίπτωση αφορά το έλλειμμα της ενημέρωσης των οδηγών από τα κατά τόπους διόδια.Ο γράφων δεν ενημερώθηκε από κανέναν υπάλληλο της Εγνατίας Οδού ξεκινώντας από την Κομοτηνή (διόδια Ιάσμου, Μουσθένης) ώστε να μην συνεχίσει το ταξίδι που γινόταν για λόγους θεραπευτικούς. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά….

Η απόφραξη παρακείμενου ρέματος, που προκλήθηκε από φερτά υλικά και κορμούς δέντρων, ήταν η αιτία που υπερχείλισε ρέμα στο 378χλμ της Εγνατίας οδού και διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων εχθές το βράδυ προς Θεσσαλονίκη και Καβάλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αυτοκινητοδρόμου.

Βλέπε και

Κόπηκε στα δύο η Εγνατία Οδός – Μικρά τα προβλήματα στην Ροδόπη

Η κυκλοφορία, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διεκόπη στις 23:45  το βράδυ της Παρασκευής. Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία προς Καβάλα αποκαταστάθηκε τα ξημερώματα του Σαββατου, στις 2:15, ενώ η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη αποκαταστάθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας, στις 10:30.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού

Το απόγευμα της Παρασκευής 16/10/21 και ενώ η κακοκαιρία «Μπάλλος» ήταν σε πλήρη εξέλιξη, διεκόπη η κυκλοφορία στο 378χλμ της Εγνατίας οδού, λόγω εισροής μεγάλου όγκου υδάτων και λάσπης στο οδόστρωμα κατά μήκος της οδού. Το συμβάν παρατηρήθηκε από την απόφραξη παρακείμενου ρέματος (που προκλήθηκε από φερτά υλικά και κορμούς δέντρων) και παρά το γεγονός ότι τα τεχνικά του αυτοκινητοδρόμου ήταν καθαρά και σε πλήρη λειτουργία !! Το αποτέλεσμα ήταν ο υδάτινος όγκος να υπερχειλίσει την φυσική κοίτη του ρέματος και να κινηθεί ανεξέλεγκτα μέσω της παράπλευρης οδού προς τον αυτοκινητόδρομο.
Παρά το γεγονός ότι το συμβάν εξελίχθηκε κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, οι υπηρεσίες της Εγνατία Οδός Α.Ε. και του Αναδόχου συντήρησης, αντιμετώπισαν άμεσα το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η κυκλοφορία προς Καβάλα ήδη από τις πρώτες νυχτερινές ώρες, ενώ αντίστοιχα η κυκλοφορία προς Θεσσαλονίκη αποκαταστάθηκε επίσης το πρωί της επόμενης ημέρας. Παράλληλα ανεστάλη η συλλογή διοδίων στο σταθμό διοδίων Ασπροβάλτας ενώ διαρκούσε ο καθαρισμός της οδού.

 

Αρθρογράφος