Γερμανική ΜΚΟ “δίνει γραμμή” στην Μειονότητα για ΜέΡΑ25

28 Φεβρουαρίου 202322:02

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η εδρεύουσα στην ΟΔ Γερμανίας , (Wemerstr. 2D-58454 Witten) ΜΚΟ γνωστή ως ΕΟΤΔΘ-ABTTF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης – «ΕΟΤΔΘ), καταχωρηθείσα στο Μητρώο των Συλλόγων του Ειρηνοδικείου Γκίσσεν της Γερμανίας. δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της κείμενο στήριξης προς το ΜέΡΑ25.

Το Μέρα25 “καταργεί” την Συνθήκη της Λωζάννης;

Η συγκεκριμένη κίνηση επιδέχεται πολλών ερμηνειών αλλά σίγουρα δημιουργεί κλίμα ενδομειονοτικής σύγχυσης και “καρφώνει” το ΜέΡΑ25 ως έναν (ακόμη;) “δούρειο ίππο” του τουρκικού εθνικιστικού αλυτρωτισμού στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι σίγουρο εάν η κίνηση αυτή έχει την έγκριση του μειονοτικού προξενικού παραϊρατείου ή της παρακρατικής σέκτας που ελέγχει το Προξενείο της Κομοτηνής ή απλώς πρόκειται για μία επιλογή της παρεκκλίνουσας δομής που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο της ΜΚΟ κ. Χαλήτ Χαμπίπογλου.

ΕΟΤΔΘ – Χαλήτ Χαμπίπογλου: Ο “ευρωτουρκοχαφιές” του μειονοτικού παραϊερατείου

Το παραπολιτικό ρεπορτάζ φέρει ως υποψήφιο του ΜέΡΑ25 στην Ξάνθη τον Πρόεδρο του ΣΕΜ κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή (Νο7 διώκτη του Komotinipress κι εμού προσωπικώς) ενώ έχουν ακουσθεί κι άλλα τρία ονόματα για την Ροδόπη.

Μπαλτατζή Χουσεΐν: Ο “κλώνος Σαδήκ” της Γενιάς Χ του μειονοτικού παραϊερατείου

Η παραπάνω εξέλιξη αναδεικνύει την εξής ιδιαιτερότητα που έχει πολλές φορές επισημανθεί στις αναλύσεις μας: όσο κι αν υπερτιμάται η πολιτική επιρροή του Προξενείου, άλλο τόσο με τις κινήσεις της η παρακρατική σέκτα που το ελέγχει υποτιμά την νοημοσύνη του Λαού της Μειονότητας.

Αντί επιλόγου παραθέτουμε απόσπασμα από μία παλαιότερη απάντηση της Μόνιμης Αποστολής της Ελλάδας στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών προς την γερμανική ΜΚΟ όπου αναφέρονται τα εξής:

“Η Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ορίζεται σαφώς και βασίζεται σταθερά στις σχετικές διατάξεις της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης του 1923. Τα μέλη της είναι Έλληνες πολίτες που απολαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα δικαιωμάτων μειονοτήτων, εκτός από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που είναι εγγυημένα σε όλους τους Έλληνες πολίτες χωρίς διάκριση από το Σύνταγμα και την εθνική νομοθεσία.

Πέραν των ανωτέρω, το Ελληνικό Δημόσιο, συστηματικά και με συνέπεια, έχει υιοθετήσει αρκετά μέτρα «θετικών διακρίσεων» προς όφελος των Ελλήνων πολιτών που είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της υποχρεωτικής ποσόστωσης 0, 05% για την εγγραφή φοιτητών μειονοτήτων στα ελληνικά πανεπιστήμια και το ποσοστό των 5 ‰ υπέρ των μειονοτικών μελών για πρόσληψη στην Ελληνική Δημόσια Υπηρεσία. Άτομα που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις πτυχές της καθημερινής δημόσιας, αστικής και πολιτικής ζωής σε περιφερειακό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη είναι επίσης πλήρως σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες και πρότυπα προστασίας των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων. Δυστυχώς, φαίνεται ότι το ABTTF, που λειτουργεί και πάλι ως GONGO, αποσυνδέεται κατάφωρα από τις πραγματικές συνθήκες και δεν είναι σε θέση να μιλήσει εκ μέρους των Ελλήνων πολιτών που ανήκουν στη Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη”.

oie_apantisi_thrace

Ποιές εντολές έλαβαν οι “Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Θράκης” στην Κωνσταντινούπολη;

Αρθρογράφος