Το Μέρα25 “καταργεί” την Συνθήκη της Λωζάννης;

26 Φεβρουαρίου 202309:01

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Πριν την “πρώτη φορά Αριστερά” , είχε κυκλοφορήσει μία τουρκόγλωσση προεκλογική μπροσούρα που περιέγραφε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Μειονότητα.

Με άμεση ή έμμεση εκλογή οι νέοι Μουφτήδες της Θράκης;

Σήμερα, ανάλογες μνήμες ξύπνησαν όταν είδαμε ένα ανάλογου περιεχομένου κείμενο και δημοσίευμα σχεδόν ταυτόσημο με εκείνο το αλήστου μνήμης φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά με αναφορές στο Μέρα25.. Τα τουρκόφωνα μειονοτικά μέσα έχουν σχετικό εκτενές ρεπορτάζ.

Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι θέσεις του Μέρα25 όπως παρουσιάζονται στο τουρκόγλωσσο φυλλάδιο, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από τις θέσεις του κόμματος στο πόρισμα της διακομματικής  αλλά και την τοποθέτηση της κ. Σοφίας Σακοράφα στην Βουλή για το θέμα εκλογής Μουφτή.

Για την επαλήθευση του ρεπορτάζ δεν καταφέραμε να έχουμε κάποια καλύτερη πληροφόρηση από φίλους μας και στελέχη του κόμματος, εκτός από το οτι “πρόκειγαι για το πρόγραμμα των 7+1 τομών καθώς και οι θέσεις του ΜέΡΑ25 για την μειονότητα”

Γνωρίζουμε εδώ και μέρες τις κρούσεις που γίνονται από την παρακρατική σέκτα του Προξενείου σε στελέχη του ΜέΡΑ25 και τον πειρασμό στον οποίον μπα’ινει ο Γιάννης Βαρουφάκης για να συλλεξει ψήφους από μία “σίγουρη” δεξαμενή ψήφων, παρά τις εισηγήσεις των στελεχών του…

Η αγωνία του Γιάν(ν)η Βαρουφάκη να μπει στην Βουλή τον φέρνει αντιμέτωπο με την πραγματικότητα και δεν αποκλείεται να ενδώσει στον πειρασμό να δεχθεί μετεγγραφέντα στελέχη από το Προξενείο υιοθετώντας θέσεις αντίθετες με το Σύνταγμα της Ελλάδας, την Ελληνική Έννομη Τάξη και την Συνθήκη της Λωζάννης.

Έφαγαν πόρτα οι “Προξενικοί” από Μέρα 25

Αρθρογράφος