ΕΟΤΔΘ – Χαλήτ Χαμπίπογλου: Ο “ευρωτουρκοχαφιές” του μειονοτικού παραϊερατείου

3 Φεβρουαρίου 202208:57

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο κ. ΕΟΤΔΘ – Χαλήτ Χαμπίπογλου γεννήθηκε το 1965 στα Μίρανα του Ν. Ροδόπης και ζει στη Γερμανία από το 1973. Μετά από το Τεχνικό Λύκειο (Bochoum) πέρασε στη τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Σχολή Αρχιτεκτονικής Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και ολοκλήρωσε τη Σχολή Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο του Dortmund. Ο κ. ΕΟΤΔΘ – Χαλίτ Χαμπιπογλού σήμερα εργάζεται ως αρχιτέκτονας στο Δήμο Witten είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Παράλληλα έχει αναπτύξει μία συνδικαλιστική δράση στα πλαίσια των αλυτρωτικών τουρκοφρόνων οργανώσεων που δρουν στο εξωτερικό, καθώς είναι πρόεδρος της ΕΟΤΔ-ABTTF.

Είναι γνωστό στην τυπολογία των οργανώσεων, όπως καταγράφονται στις διεθνείς σχέσεις, ότι ένα δίκτυο  ισλαμιστικών και εθνικιστικών οργανώσεων δρουν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης εξυπηρετώντας τους σκοπούς και τους στόχους του τουρκικού παρακράτους. Εκτιμάται ότι πρόκειται για έναν μηχανισμό 29 βασικών οργανώσεων που επιβλέπουν την δράση άλλων μικροτέρων σχημάτων, με οργανόγραμμα που παραπέμπει σε σύστημα παρακολούθησης μυστικών υπηρεσιών.

Εκτός του κ. ΕΟΤΔΘ – Χαλήτ Χαμπίπογλου καταγράφονται και άλλοι “συνάδελφοί” του όπως ο Κεμάλ Εργκίν, επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας Μιλί Γκιορούς με έδρα την Κολωνία, ο συνάδελφός του Καζίμ Τουρκμέν από την Ισλαμοτουρκική Ένωση Θρησκευμάτων Ditib, ο Ντουρμούς Γιλντιρίμ, πρόεδρος του ακροδεξιού συνδέσμου των Γκρίζων Λύκων Atib, ο Κιοκσάλ Κους, νέος επικεφαλής της οργάνωσης UID που κάνει λόμπι στην Ευρώπη για το κυβερνών κόμμα AKP. Όλους αυτούς τους ελέγχει και τους επιβραβεύει ή τους απορρίπτει ο μηχανισμός του Χουλουσί Ακάρ και , βεβαίως, τον καταληκτικό λόγο έχει ο Ρ. Τ. Ερντογάν.

Η οργάνωση την οποία εκπροσωπεί ο κ. ΕΟΤΔΘ – Χαλήτ Χαμπίπογλου δεν υπόκειται στην Εθνική Νομοθεσία, δεν ελέγχεται από το Ελληνικό Σύνταγμα και ως εκ τούτου δύναται , αναπτύσσοντας μία εμπρηστική ρητορική, να παρακάμπτει τους ελληνικούς νόμους και να πλειοδοτεί σε έναν ισλαμικό τουρκοεθνικισμό που ξεπερνά ακόμη και επίσημη τουρκική διπλωματία.

Μία άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή της δράσης της ΕΟΤΔΘ-Χαλήτ Χαμπίπογλου είναι η διατύπωση εκβιαστικών μηνυμάτων μέσω του ελεγχόμενου μειονοτικού τύπου των τουρκοφρόνων δημιουργώντας σύγχυση στα μέλη της φιλήσυχης θρησκευτικής μειονότητας που ευημερεί στην Ελλάδα , αλλά κυρίως στους εκπροσώπους της, οι οποίοι εξωθούνται σε ανθελληνικές και αντεθνικές δράσεις πλειοδοτώντας σε τουρκικό εθνικισμό και εκδηλώσεις επεκτατικού αλυτρωτισμού, αντίθετα σε κάθε έννοια ευρωπαϊκου κεκτημένου.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην παρούσα φάση, και μετά την Άγκυρα, οι μηχανισμοί ΕΟΤΔΘ-Χαλήτ Χαμπίπογλου δημιουργούν μία ενδομειονοτική λίστα “προγραφών” και ανεπιθυμήτων μοιράζοντας εκ νέου ή διατηρώντας την προτίμησή τους σε κάποιους επωνύμους της μειονότητας αναζητώντας και πρόθυμους Χριστιανούς συνεργάτες από την τοπική πολιτική σκηνή, προωθώντας εκ νέου τον τελικό σκοπό της συνδιοίκησης.

Σε χθεσινό ενυπόγραφο δημοσίευμα ο ΕΟΤΔΘ-Χαλήτ Χαμπίπογλου φθάνει στο σημείο να επικρίνει τον Έλληνα ΥΦΥΠΕΞ για την επίσκεψή του σε Ίμβρο και Τένεδο και να κατηγορεί μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου για ολιγωρία στην ικανοποίηση των …τουρκικών αιτημάτων.. Ανάλογα δημοσιεύματα έχουμε δει και στο παρελθόν.

Α. Κατσανιώτης: «Η σταδιακή επανάκαμψη Ιμβρίων στην πατρώα Γη μας γεμίζει με αισιοδοξία»

Ο μηχανισμός ΕΟΤΔΘ-Χαλήτ Χαμπίπογλου , υπό την πλήρη εποπτεία του τουρκικού ΥΠΕΞ, εκμεταλλευόμενοι την απουσία μιας κεντρικής πολιτικής εθνικής στάσης στο θρακικό μικρο-περιβάλλον προωθούν την δική τους ατζέντα στην περιοχή ενώ “κάτω από το τραπέζι” υπόσχονται μέσω κατευθυνόμενης ψηφοδοσίας αξιώματα και θώκους σε προθύμους να εξυπηρετήσουν τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή, διεισδύοντας ακόμη και σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις.

Δεν έχει καταστεί, ακόμη, σαφές εάν ο ΕΟΤΔΘ-Χαλή Χαμπίπογλου λαμβάνουν οδηγίες μόνον από το τουρκικό ΥΠΕΞ ή εξυπηρετούν και τα συμφέροντα άλλων δομών που επωφελούνται από την δημιουργία ενός κρίσιμου σκηνικού στην Θράκη.

Να επισημανθεί ότι το έμβλημα της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι δύο νομοί της Θράκης σε πράσινο χρώμα. Ενώ συνεχείς είναι οι προσπάθειες αμφισβήτησης της Διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης που υπεγράφη το 1923 και σαφώς ορίζει ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι μουσουλμανική σε αντίθεση με τη μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη που ορίζεται Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Η δράση των ΕΟΤΔΘ-Χαλήτ Χαμπίπογλου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενω τα Ψηφίσματα και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστά από τους υποστηρικτές της εν λόγο οργάνωσης. Το ίδιο σεβαστές πρέπει γίνονται και οι Διεθνείς Συνθήκες από όλους συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Το πρόβλημα, ωστόσο, φαίνεται ότι εντοπίζεται στην ανοχή που επιδεικνύουν τόσο οι επώνυμοι αιρετοί της μειονότητας όλων των επιπέδων όσο και των Ελληνικών Αρχών Ασφαλείας που οφείλουν να προειοδοποιήσουν τον ΕΟΤΔΘ-Χαλή Χαμπίπογλου ότι βρίσκεται στην Ελληνική Θράκη κι όχι σε κάποια τουρκοασιατομογγολική παροικία.

1. Η φωτογραφία από την συνάντηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Μπουρχάν Μπαραν με τον ΕΟΤΔΘ-Χαλήτ Χαμπίπογλου στην Αθήνα στις 16/11/2021

2. ο “ευρωτουρκοχαφιές” του τίτλου αποτελεί έναν σκόπιμο νεολογισμό (χαφιές < τουρκική hafiye < αραβική خفي (χafīyat)

 

Αρθρογράφος