Φερχάτ Οζγκιούρ: Η Generation X του ΣΥΡΙΖΑ στον Ίασμο

5 Φεβρουαρίου 202205:44

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την αλήστου μνήμης εκπομπή – οδοιπορικό του κ. Πιέρρου Τζανετάκου για την Θράκη η οποία αποτέλεσε κι ένα μικρό “πληροφοριακό πραξικόπημα” κυριως σε βάρος της εικόνας της Ακριτικής Ροδόπης

Εντύπωση και απορίες είχε προκαλέσει το γεγονός ότι οι συντελεστές της εκπομπής ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ της κρατικής ραδιοτηλεορασης ΕΡΤ1 όταν βρέθηκαν στον Ίασμο επέλεξαν τον κ. Οζγκιούρ Φερχάτ (απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών. Εργάζεται ως χειρουργός οδοντίατρος , μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης) να μιλήσει “για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή επί του συνόλου της μειονότητας και της πλειονότητας”, παρακάμπτοντας τον θεσμικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάκη Χαρίτου, τοποθετώντας τον κ. Φερχάτ Οζγκιούρ στην πολιτική σκηνή του μέλλοντός μας.

Από εκείνη την στιγμή ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ μαζί με τον κ. Οσκάν Γιουσούφ, δημοτικό σύμβουλο και συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Αρριανών και τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι προωθούν με ένταση και πάθος την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ στην ακριτική Θράκη από κοινού με τον γνωστό βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ.

Την ίδια στιγμή ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ γίνεται ομοτράπεζος του τούρκου προξένου , συμμετέχει σε εκδηλώσεις του προξενείου ενώ τον περασμένο Ιούλιο συμμετείχε σε εκδηλώσεις οπαδών του πολιτικού (ριζοσπαστικού) ισλάμ στην Ξάνθη.

Φιλέλληνες, φιλότουρκοι και”τάγματα ειρήνης” ….

Στο μεσοδιάστημα, πλειοδοτεί σε τουρκισμό στηρίζοντας το ΚΙΕΦ και τις εκδηλώσεις του στον Δήμο Αρριανών (με προσκληθέντα τον τούρκο τραγουδιστή κ. Edip Akbayram) ενώ στρέφεται εναντίον και του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν ο οποίος τότε είχε αρνηθεί να παραχωρηθεί το γήπεδο του Ιάσμου για την σκληροπυρηνική εκδήλωση του ΚΙΕΦ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο λόγος και η δράση του κ. Φερχάτ Οζγκιούρ δεν έχει γίνει ακόμη στόχος κριτικής των αντιπάλων του κ. Οντέρ Μουμίν στον Ίασμο, παρά το γεγονός ότι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει μια ενεργή τουρκική εθνικιστική ρητορική και στα πολιτιστικά θέματα. Άλλωστε με αφορμή την εκδήλωση του ΚΙΕΦ είχε δηλώσει”Ελπίζω ότι κάθε δημοκρατικός πολιτικός σχηματισμός της περιοχής έχει ως στόχο να φέρει κοντά τέτοιους σύγχρονους, προοδευτικούς, ριζοσπαστικούς, ειρηνευτικούς και αλληλέγγυους καλλιτέχνες, αρχικά το δικό μου κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Ταυτόχρονα υιοθετεί έναν σκληρό αντιπολιτευτικό και αντικυβερνητικό λόγο τονίζοντας ότι “η κυβέρνηση της Ν.Δ. οδηγεί τη μειονότητα στη φτώχεια και τη μετανάστευση και ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν τόσο στα θεσμικά όσο και στα οικονομικά, στα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων.”

Η τακτική του κ. Οζγκιούρ Φερχάτ εξωθεί και τον κ. Τάκη Χαρίτου του ΣΥΡΙΖΑ στην διατύπωση ενός έντονου αντιπολιτευτικού λόγου που τον απομακρύνει ωστόσο από ένα πιο μετριοπαθές “κεντρώο” ακροατήριο που δεν είναι πρόθυμο να αποδεχθεί την “υποταγή” του ΣΥΡΙΖΑ στους υπολογισμούς του τουρκικού προξενείου.

Γ. Κατρούγκαλος: “Διακομματική Σύγκλιση” για την εκλογή Μουφτήδων, σιωπηλή νομιμοποίηση των “Γκρίζων Λύκων” (video)

Ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ λειτουργεί ως ένας ενδομειονοτικός καταλύτης για την περιοχή του Ιάσμου ενισχύοντας πολιτικά κι εκλογικά το μελλοντικό σχήμα που θ’αντιπαρατεθεί με τον κ. Οντέρ Μουμίν, τον νυν Δήμαρχο Ιάσμου ενώ με την στάση του αποδυναμώνει τον πολιτικό του ομοτράπεζο κ. Τάκη Χαρίτου ενισχύοντας τον κ. Ευρ. Στυλιανίδη ο οποίος παρενέβη προσφάτως στα  τεκταινόμενα του Ιάσμου.

Μια ανάλογη περίπτωση φαίνεται πως εντοπίζεται και στην περιοχή του Δήμου Αρριανών στο πρόσωπο του κ. Ερδέμ Χουσεΐν, αλλά αυτό θ’αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής φόρτισης.

Η φανερή (πλέον) ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για την Θράκη

Αρθρογράφος