Επίσκεψη τούρκων ακαδημαϊκών σε παρακρατικές δομές Κομοτηνής-Ξάνθης

17 Απριλίου 202411:39

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όπως διαρκώς επισημαίνουμε, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η προώθηση παραλλήλων εκπαιδευτικών δομών από Εγκαθέτους και τουρκοδίαιτους Παρακρατικούς που δρουν υπό την αιγίδα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και την καθοδήγηση τουρκικών κρατικών υπηρεσιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι κκ Rifat Gürgendereli Eylem Bayır, . Musa Uludağ, Sertaç Arabacıoğlu Funda Gündoğdu Alaylı ως εκπρόσωποι και μέλη ΔΕΠ του Κέντρου Εφαρμογών και Ερευνών Εξωτερικών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Trakya (TU)πραγματοποίησαν σειρά επισκέψεων και συναντήσεων στη Θράκη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη, παρακάμπτοντας τις επίσημες ακαδημαϊκές δομές όπως είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Οι ανωτέρω έγιναν δεκτοί από Παρακρατικούς και Εγκαθέτους των οποίων προΐστατο ο Τούρκος Πρόξενος κ. Aykut Ünal. Τους αλλοδαπούς επισκέπτες υποδέχθηκαν οι γνωστοί του Προξενικού Πρωτοκόλλου Sedat Hasan, İbrahim Şerif, Mustafa Trampa, Şükriye Mehmed, ο Handan Ali Hüseyin, ο Murat Ahmed, ο ς Ozan Ahmetoğlu

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, συζητήθηκε η εγγραφή φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Trakya, η κατάρτιση εκπαιδευτικών από την Θράκη, ενώ παρουσιάσθηκε και το Διεθνές Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Κοινωνικών Σπουδών (USBES) που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 20-22 Μαΐου 2024 και το 16ο Εθνικό Συνέδριο Εκπαίδευσης Επιστημών και Μαθηματικών (που θα διεξαχθεί μεταξύ 04-07 Σεπτέμβριος 2024, UFBMEK2024).

Αντί Επιλόγου

Νέο ΔΣ ενός ακόμη “προξενικού συλλόγου” που προωθεί παράλληλες εκπαιδευτικές δομές

Οι Εγκάθετοι προωθούν παράλληλες δομές εκπαίδευσης στην Θράκη;

Το τουρκικό παρακράτος προβάλλει τουρκικά πανεπιστήμια στην Ξάνθη

Αρθρογράφος