Το τουρκικό παρακράτος προβάλλει τουρκικά πανεπιστήμια στην Ξάνθη

22 Φεβρουαρίου 202406:47

Το τουρκικό παρακράτος προπαγανδίζει τις “τουρκικές σπουδές” για τους Μουσουλμανόπαιδες – Προετοιμάζοντας την Γενιά “Ζ” της Μειονότητας – Πόσοι Έλληνες σπουδάζουν στην Τουρκία; – Γιατί η τουρκική προπαγάνδα στοχεύει την Ελληνική Εκπαίδευση; – Το οργανωμένο σχέδιο των Εγκαθέτων για τις παράλληλες εκπαιδευτικές δομές σε εξέλιξη

Ο τουρκοδίαιτος και προξενοκίνητος σύλλογος BATÖB (φοιτητική ένωση δυτ. Θράκης) διοργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης και προβολής τουρκικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για υποψήφιους φοιτητές από την Θράκη στους χώρους της παρακρατικής και παράνομης δομής (πρώην) ΤΕΞ.

Πρόκειται για την 7η κατά σειρά εκδήλωση (“7 BATÖB Üniversite ve Şehir Tanıtımı” ) που προπαγανδίζει τις σπουδές στην Τουρκία σε Άγκυρα, Αδριανούπολης, Εσκησεχή, Κοτζαέλι μέσα από το δίκτυο των παρακρατικών παραλλήλων δομών που αποσκοπούν στην δημιουργία ενός σκληρού τουρκοκίνητου πυρήνα στην Μειονότητα ως αντίποδα στο τμήμα εκείνο των νέων που επιλέγουν την σύγχρονη, ευρωπαϊκή και προοδευτική εκπαίδευση.

Με την κάρτα ομογενούς που χορηγεί το τουρκικό κράτος σε Έλληνες Πολίτες προσπαθεί να δημιουργήσει μηχανισμούς αφομοίωσης και τουρκισμού και οι παραθρησκευτικές δομές και οι παράλληλες δομές εκπαίδευσης και υγείας δημιουργούν ακριβώς αυτόν τον ΕΥΑΡΙΘΜΟ πυρήνα που απαιτείται για την εξυπηρέτηση μελλοντικών σχεδίων της γείτονος.

Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία οι Έλληνες που σπουδάζουν στην Τουρκία ανέρχονται σε ποσοστό 2,9 %, ενώ οι φοιτητές από όλο τον κόσμο που επιλέγουν τα τούρκικα πανεπιστήμια αγγίζουν τους 350.000. Η Τουρκία έρχεται 7η στις προτιμήσεις των φοιτητών δείχνοντας ότι το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο.Έτσι λοιπόν, η τουρκική κυβέρνηση έχει πολύ μεγαλύτερες φιλοδοξίες, έχοντας θέσει ως στόχο να αυξήσει και τους ξένους φοιτητές σε 100.000 στη χώρα από το 2015 έως σήμερα .Προσφέρονται προγράμματα σε ιδιωτικά και κρατικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNESCO, το 2021 οι καταγεγραμμένοι έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό ήταν 40.595.

Η βελτίωση των συνθηκών εγκύκλιας εκπαίδευσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν βήματα απεγκλωβισμού της νέας γενιάς από τους αφομοιωτικούς μηχανισμούς της παρακρατικής τουρκικής προπαγάνδας. Προς αυτά τα βήματα θα πρέπει να στραφεί για την Θράκη και η κυβερνητική πολιτική για μία σύγχρονη μεταλυκειακή εκπαίδευση κρατική και ιδιωτική .

Αρθρογράφος