Οι Εγκάθετοι προωθούν παράλληλες δομές εκπαίδευσης στην Θράκη;

5 Δεκεμβρίου 202314:53

Οι σχολικές μειονοτικές εφορείες ως “πρόβα” για παράλληλες δομές εκπαίδευσης στην Θράκη – Αχμέτ Καρά: «Αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να αποκατασταθούν τα δικαιώματά μας. – «Δεν έχει σημασία από ποια θέση γίνεται ο αγώνας». – Οι Εγκάθετοι εργαλειοποιούν τον μαθητικό πληθυσμό

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά ο τρόπος που οι Εγκάθετοι και οι φίλα προσκείμενοι σε αυτούς προσπαθούν να ελέγξουν τις σχολικές εφορείες στα μειονοτικά σχολεία οι οποίες θα διεξαχθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2023 με την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων να λήγει την Δευτέρα 11/12/2023.

Ο ρόλος των σχολικών εφορειών είναι πολύ συγκεκριμένος καθώς ασχολούνται με ζητήματα θέρμανσης, προμήθεια υλικών καθαριότητας, αναλωσίμων υλικών, γραφική ύλης κοκ, μεριμνούν για τη εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την χρηματοδότηση των άμεσων αναγκών αυτών.

Ωστόσο, σε ανακοινώσεις κι αναρτήσεις που δημοσιοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “οι σχολικές εφορείες είναι οι διαχειριστές των μειονοτικών σχολείων και κανένα μειονοτικό σχολείο δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του. ” .

Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που ένα διαδικαστικής φύσεως ζήτημα μετατρέπεται σε σημείο τριβής και προπαγάνδας από τους εθνικιστικούς κύκλους της Μειονότητας και τους Εγκαθέτους, οι οποίοι με κάθε αφορμή προσπαθούν να (επι)δείξουν τάσεις διαχωρισμού από την επίσημη Πολιτεία, δημιουργώντας την εντύπωση ότι οι περίφημοι “φορείς κι εκπρόσωποι της μειονότητας ΣΥΝΔΙΟΙΚΟΥΝ”.

Αχμέτ Καρά: «Αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να αποκατασταθούν τα δικαιώματά μας. – «Δεν έχει σημασία από ποια θέση γίνεται ο αγώνας».

Στο ίδιο πνεύμα κι ο γνωστός Πολυ-Εγκάθετος κ. Αχμέτ Καρά ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα του μειονοτικού τύπου αναφέρεται σε διαδικαστικές αστοχίες αποτέλεσμα μιας “κακοπροαίρετης πολιτικής δύο μέτρων και δύο σταθμών” με τον ίδιο να εκτιμά “ότι στοχοποιείται επειδή διαμαρτύρεται αλλά ο ίδιος θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι αποκατάστασης των (μειονοτικών) δικαιωμάτων “.

Μιλάμε βεβαίως για τον ίδιο κ. Αχμέτ Καρά, τον Πολυ-Εγκάθετο, που μαζί με τον έτερο Εγκάθετο Πρόεδρο του ΣΕΜ κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή, εργαλειοποιούν τον μαθητικό πληθυσμό της Μειονότητας για δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς. αδιαφορώντας για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών λχ στο Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Ξάνθης.

Γιατί μένουν αναπάντητα τα ψεύδη του κ. Αχμέτ Καρά;

Ο κ. Αχμέτ Καρά και τα υπόλοιπα μέλη της σχολικής εφορείας του προανεφερθέντος σχολείου αν και θα έπρεπε να έχουν εκδώσει άδεια λειτουργίας του σχολείου, δεν έχουν προχωρήσει στην σχετική διαδικασία, αφού δεν εχουν εφαρμόσει τις διατάξεις και τις συστάσεις του “πρακτικού καταλληλότητας” που αποτελεί και την βασική προϋπόθεση για την έκδοση της σχετικής άδειας λειτουργίας όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Σύμφωνα , με άλλες καταγγελίες, δεν έχουν καταβάλει το συμφωνηθέν ποσό του μισθώματος του κτιρίου στην Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας.

Παρ’όλα αυτά ο κ. Αχμέτ Καρά και οι Εγκάθετοι συνεργοί του, εξακολουθεί να συμπεριφέρεται με αυθάδεια και θρασύτητα νομίζοντας ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει μεσα στην Ελληνική επικράτεια ,να απειλεί,να τρομοκρατεί καθηγητές ,δασκάλους στα ελληνικά σχολεία της περιοχής . Και περιφρονεί όσους πιστεύουν ότι ” η εφαρμογή του κράτους Δικαίου με τα συντεταγμένα όργανα του θα αποτρέπει τον οποιονδήποτε κάνει τέτοιες πονηρές και ισοπεδωτικές σκέψεις,τροχοπέδη στην υλοποίηση της Δημοκρατίας.”

Αντί Επιλόγου

Η τουρκική διπλωματία εργαλειοποιεί την μειονοτική εκπαίδευση στην Θράκη

Αρθρογράφος