ΔΑΔΑΑ: Ακόμη μία συνάντηση ΔΣ με τον Αντώνη Γραβάνη

22 Σεπτεμβρίου 202304:48

Η συζήτηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Κομοτηνής Αντώνη Γραβάνη έγινε σε φιλικό επίπεδο, λόγω του ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μας επισκέπτεται τώρα που είναι μπροστά οι εκλογές, αλλά γιατί σε κάθε περίοδο έχει υπάρξει συμπαραστάτης του συλλόγου χωρίς να θέλει να προβληθεί, μας έχει βοηθήσει στο στήσιμο των γραφείων μας και γενικότερα είναι άνθρωπος με ευαισθησία και γνώση στα θέματα του Αυτισμού.

Γ. Βεζυργιαννίδης, Αντ. Γραβάνης, Λένα Χατζή επισκέφθηκαν τον Σύλλογο ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης

Τι συζητήθηκε επιγραμματικά :
1. Το κτιριακό. Μιλήσαμε για την ακαταλληλότητα των κτιρίων τόσο του ΕΝΕΕΓΥΛ στην Μελέτη όσο και του ΕΕΕΕΚ στους Υφαντές. Μας είπε ότι η προτεραιότητα είναι να έλθουν τα σχολεία στην Κομοτηνή, τουλάχιστον πρωτίστως το ΕΝΕΕΓΥΛ που ο χώρος του σχολείου είναι ακατάλληλος (πολύ μικρές αίθουσες, καθόλου γυμναστήριο).
2. Την διευκόλυνση της ζωής του Αυτιστικού ατόμου στην πόλη. Ανέφερε ότι η καθημερινότητα είναι αφόρητη, ότι διπλανός Δήμος κατάφερε και έφτιαξε ήδη μία παιδική χαρά που λαμβάνει υπόψιν την νευρο-διαφορετικότητα κι εδώ απλά δεν γίνεται τίποτα. Συμφωνήσαμε ότι μία πόλη πιο καλά δομημένη με περισσότερους χώρους πρασίνου στις γειτονιές , θα ήτανε μια πολύ καλή λύση για τις οικογένειες με αυτιστικό άτομο.
3. Τα δύο λεωφορεία για τα Ειδικά. Πού είναι; Η ενημέρωση ήταν ότι θα έπρεπε να παραδοθούν πέρυσι τον Μάιο, τώρα υπάρχει νέα προθεσμία για φέτος τον Νοέμβριο. Και θα βάλει ο Δήμος οδηγούς ή θα τα έχουμε να στέκονται να παλιώνουν;
4. Τέθηκαν και άλλα ζητήματα όπως το ότι θα ήταν καλό να δημιουργηθεί εδώ Πανεπιστημιακό τμήμα Ειδικών Νηπιαγωγών (ΠΕ 61), που δεν υπάρχει γενικώς, ώστε να λαμβάνουν και οι νηπιαγωγοί την κατάλληλη τετραετή εκπαίδευση και πρακτική σε θέματα Ειδικής Αγωγής.
Συζητήθηκαν και πολλά άλλα θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης, της καταλληλότητας των σχολικών κτιρίων για την φιλοξενία νευροδιαφορετικών ατόμων και ότι χρειάζεται μία νέα προσέγγιση στο θέμα της σχολικής στέγης η οποία εκτός από παλιά, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι και σε πολύ κακή κατάσταση.
Ο σύλλογός μας είναι ανοιχτός σε όλους τους υποψηφίους όπως πάντα, οι προτάσεις μας είναι κοινές σε όλους και δεν πετάμε στα αστέρια, γνωρίζουμε ότι έστω κι ένα 3% όσων συζητήθηκαν να πραγματοποιηθεί, θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή πολλών οικογενειών με άτομα στο φάσμα του αυτισμού.

Αρθρογράφος