Ανατέθηκε στον κ. Λεβέντ Σαδήκ Αχμέτ νέος ρόλος για την Θράκη;

2 Δεκεμβρίου 202309:43

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όπως είχαμε εγκαίρως προβλέψει ο κ. Λεβέντ Σαδήκ φαίνεται ότι απέκτησε έναν ακόμη ρόλο στο πολυμορφικό σχέδιο της Τουρκίας με στόχο την αλλοίωση της ιστορικής, δικαιϊκής και κοινωνικής πραγματικότητας της Θράκης με την πλήρη στήριξη των επίσημων κρατικών δομών της γείτονος.

Ποιά μηνύματα νεκρόφιλου εθνικισμού και αλυτρωτισμού στέλνει η ταινία για τον Αχμέτ Σαδίκ;

Δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας, η αυξανόμενη οικονομική δραστηριότητα στα πλαίσια μιας αναπτυσσόμενης “μειονοτικής οικονομίας” , ειδικά σε περίοδο έντονης οικονομικής δυσπραξίας, που επιδοτείται στην αρχική της φάση από υποκινούμενος μηχανισμούς ξένων συμφερόντων και μετά διεκδικεί την ύπαρξή της μέσα από τις ελληνικές κι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.Όλα υπό την επίβλεψη και την χρηματοδότηση της ΤΙΚΑ στελέχη της οποίας συνεχίζουν να αλωνιζουν ανενοχλητα στην περιοχή.

Ο Χορηγός του Πανθρακικού ενεργεί ως εκπρόσωπος του DTİK στην Ελλάδα

Λεβέντ Σαδίκ: Ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας

Όπως μαθαίνουμε διαβάζοντας τις πληρωμένες διαφημιστικές καταχωρήσεις του κ. Λεβέντ Σαδήκ Αχμέτ, “ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της DCT Trading Company, είναι το πρότυπο του σύγχρονου επιχειρηματία που ίδρυσε την εταιρεία του σε ηλικία 23 ετών με δάνειο 10 χιλιάδων δολαρίων από τη μητέρα του πριν από 21 χρόνια. Σύμφωνα με τις διεθνείς αναφορές πουλάει 140 χιλιάδες τόνους βαμβακιού ετησίως σε χώρες όπως το Βιετνάμ, το Πακιστάν, η Κίνα και η Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Ο Sadık Ahmet δήλωσε ότι οι εξαγωγές του στοχεύουν να φτάσουν τους 200 χιλιάδες τόνους στο εμπόριο βαμβακιού μέχρι το τέλος του 2024 και σημείωσε ότι στόχος τους για το 2027 και μετά είναι να πουλήσουν 350 χιλιάδες τόνους βαμβακιού.

Στην Ελλάδα, αναφέρει ότι υπάρχει συσκευασία κερασιού και παραγωγή βατόμουρου σε γη 200 χιλιάδων στρεμμάτων τονίζοντας: «Έχουμε εδώ 250 καλούς συμβεβλημένους αγροτικούς παραγωγούς. Είμαστε ο μεγαλύτερος παραγωγός βατόμουρου σε αυτήν την περιοχή. Συσκευάζουμε 2 εκατομμύρια κιλά κεράσια ετησίως. Είμαστε ένας από τους κύριους προμηθευτές όλων των αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη. Φέτος παράγαμε 50 τόνους βατόμουρα. Στόχος μας είναι να παράγουμε περίπου χίλιους τόνους βατόμουρα τα επόμενα 2 χρόνια. «Μπορείς να κάνεις τζίρο 10 εκατομμυρίων ευρώ με χίλιους τόνους βατόμουρα»”

Ο Λεβέντ Σαδήκ Αχμέτ, ως “οικονομικός πρέσβης της Τουρκίας”

Ο Λεβέντ Σαδίκ, με εντολή Τουρκίας έχει αναδειχθεί σε υποχρεωτικό μεσάζοντα για το βαμβάκι εισπράττοντας από αυτή τη συναλλαγή το ποσοστό του. Να υπενθυμίσουμε και την συνεργατική του απόπειρα με τον έκπτωτο δήμαρχο Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν για την σύσταση της εταιρείας BLUE FARM.

Η εταιρεία “Blue Farm” συμφερόντων Λ. Σαδίκ ενοικίασε 110 στρέμματα στον Δήμο Ιάσμου για την καλλιέργεια μυρτίλου

Η πραγματικότητα ωστόσο έχει και μία άλλη διάσταση: Το τουρκικό κράτος εντός ελληνικής επικρατείας χρηματοδότησε την σύσταση μιας εταιρείας και την κατασκευή ενός εργοστασίου -παρασκευαστηρίου, όπως η ΥΑΚΑ ΙΚΕ, για να ενισχύσει και το οικονομικό αφήγημα της “Μητέρας Πατρίδας” , της Τουρκίας δηλ. περνώντας μέσω του παρακράτους και του ακροδεξιού εθνικιστικού ΚΙΕΦ/DEB το μήνυμα ότι”ΕΓΩ ΩΣ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΪΖΩ”.

Αυτό είναι το νέο δόγμα των παραλλήλων δομών του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι “συνδιοικούν” αποπειρώμενοι να υποκαταστήσουν τον ρόλο του Ελληνικού Κράτους εντός κι εκτός Χώρας.

Τελικά ο κ. Λεβέντ Σαδήκ Αχμέτ με χρήματα του τουρκικού κράτους (λχ από οργανωσεις οπως ΤΙΚΑ DTIK, κλπ) ασκεί τουρκική κρατική πολιτική στην Θράκη κάτω από την μύτη της Ελλάδας;

Ποιό μήνυμα εκπέμπουν για την Θράκη “Γκρίζοι Λύκοι”, “Μαύρη Χήρα”, “Εγκάθετοι” και “Διαχειρίσιμοι Υποτελείς”

Αρθρογράφος