Ο κ. Λεβέντ Σαδίκ σε αναζήτηση (νέου) ρόλου;

22 Ιουλίου 202306:29

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, είχε συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη με τη Ισικ Σαδίκ Αχμέτ, τη σύζυγο του θανόντος Σαντίκ Αχμέτ τον οποίο η τουρκική πλευρά αποκαλεί «αείμνηστο ηγέτη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Τί σηματοδοτεί η παρουσία του Χακάν Φιντάν στον ΥΠΕΞ Τουρκίας;

«Ο υπουργός μας, Χακάν Φιντάν, υποδέχθηκε στην Ιστανμπούλ την Ισικ Σαδίκ Αχμέτ, συζυγο του αείμνηστου ηγέτη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης Δρ. Σαντίκ Αχμέτ και επίτιμο πρόεδρο του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας», σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του στα μκδ.

Την ίδια στιγμή, στην Κομοτηνή κυκλοφορούν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για το μέλλον της επένδυσης του κ. Λεβέντ Σαδίκ στην YAKA IKE και για το ενδεχόμενο ν’αποσυρθεί από την μέχρι πρότινος κραταιά επιχείρηση, που όμως φέτος δεν απορρόφησε τα προϊόντα των τοπικών παραγωγών.

“Πόλεμος των κερασιών” και “αυτόκλητοι σωτήρες της ΝΔ” στην Ροδόπη;

Όπως είχαμε επισημάνει και σε παλαιότερο κείμενό μας, “είναι στο χέρι του κ. Σαδίκ Λεβέντ να επιλέξει το ρόλο που θέλει να διαδραματίσει στην Ελληνική Θράκη συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής και των συμπολιτών του.”

Ας επιλέξει ο κ. Λ. Σαδίκ το ρόλο του στην Ελληνική Θράκη

Αρθρογράφος