egkainia xrisi avgi komotini 2

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για τα επεισόδια στην Κομοτηνή

9 Δεκεμβρίου 201218:44

egkainia xrisi avgi komotini 2Δελτίο τύπου για τα επεισόδια της 8ης Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή, εξέδωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Το Σάββατο 08/12 πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία της αντιφασιστικής-αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας Ροδόπης εν’ όψει των εγκαινίων των γραφείων της χρυσής αυγής. Η εικόνα που αντιμετωπίσαμε στο κέντρο της πόλης ήταν πρωτόγνωρη, από το μεσημέρι η πλατεία αποκλεισμένη και 250 και παραπάνω αστυνομικοί παρατεταγμένοι εμπόδιζαν πλήθος κόσμου να διαδηλώσει ειρηνικά.

Η κατάσταση οξύνθηκε, όταν, με την ανοχή της αστυνομίας, μέλη και βουλευτές της χρυσής αυγής, με πρωτεργάτη το βουλευτή Παππά, βγήκαν από στενά και προκάλεσαν τους διαδηλωτές πετώντας πέτρες, κρότου λάμψης και χτυπώντας με σημαίες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 άτομα και να οδηγηθούν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.

Οι τραμπουκισμοί τους, όμως, δε σταμάτησαν εκεί, παρέα με την αστυνομία συνέχισαν να κυνηγούν τους διαδηλωτές σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Νωρίτερα, με τραμπουκισμούς, μέλη της χρυσής αυγής, με εντολή του βουλευτή Σερρών, προπηλάκισαν δημοσιογράφο προκειμένου να της αποσπάσουν το φωτογραφικό υλικό. Μετά τα εγκαίνια, η ναζιστική οργάνωση πραγματοποίησε πορεία με κατεύθυνση το τουρκικό προξενείο, καταλήγοντας στις μουσουλμανικές συνοικίες και βρίζοντας μουσουλμάνους μαγαζάτορες, στοχοποιώντας έτσι τη μουσουλμανική μειονότητα της Ροδόπης.

Η τρομοκρατία τους, όμως, δε μας σταματά. Δε θα επιτρέψουμε να επικρατήσει ο φόβος και οι μισαλλόδοξες αντιλήψεις στην κοινωνία της Κομοτηνής!»

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr