panteleimon moutafis

Υποψήφιο για τη Μητρόπολη Κομοτηνής φέρνουν τον Πρωτοσύγκελο της ΙΜ Ξάνθης

7 Νοεμβρίου 201210:10

Μαζί με την κοίμηση του Επισκόπου Κομοτηνής και Μαρωνείας Δαμασκηνού ξεκινά στη πόλη η συζήτηση για τη διαδοχή του εκλιπόντος ιεράρχη.

panteleimon moutafisΟ τύπος στην Κομοτηνή ξεκίνησε ήδη την αναζήτηση των επικρατέστερων για τη διαδοχή στη Μητρόπολη της Κομοτηνής, όπου φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για το νυν Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Μουτάφη.

Αν και, πρόωρη η συζήτηση, αφού δεν έχει πραγματοποιηθεί η κηδεία του Δαμασκηνού, εντούτοις τα δημοσιεύματα φέρνουν στο προσκήνιο τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Ξάνθης, οι απόψεις για τον οποίο στην Ιερά Σύνοδο είναι θετικές ενώ την άνοδό του στο θρόνο φαίνεται να επιθυμούν οι Μητροπολίτες που πρόσκεινται στην ηγεσία της Ιεραρχίας και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και όσοι θεωρούνται μετριοπαθείς και «σοφοί» , όπως φυσικά ο Ξάνθης Παντελεήμων.

Οι άλλες υποψηφιότητες

Κατά τα άλλα, όμως, υπάρχουν και οι υποψηφιότητες άλλων δύο Πρωτοσύγκελων, αυτή του Κομοτηνής και Μαρωνείας Κωνστάντιου Παναγιωτακόπουλου τον οποίο προφανώς επιθυμούν κάποιοι τοπικοί φορείς και πολιτικοί παράγοντες αλλά και του Αλεξανδρουπόλεως Ειρηναίου Λαφτσή, που έχει τη στήριξη του Θεσσαλονίκης Άνθιμου, όπως πιθανολογείται.

Πάντως σημαντικό ρόλο στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη, σίγουρα παίζουν και τα χαρακτηριστικά κάθε υποψηφιότητας. Η σύγχρονη σκέψη και η άνεση επικοινωνίας με την κοινωνία -ανεξαρτήτως θρησκεύματος- που έχει ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Ξάνθης Παντελεήμων Μουτάφης, θεωρείται σημαντική δεδομένου του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια η εικόνα της Μητρόπολης Κομοτηνής και του κύκλου γύρω από τον κεκοιμημένο Μητρπολίτη, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και δεν είχε την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, άρα αναζητείται μια ανανέωση γενικότερη.

Όλα αυτά θα κριθούν από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας η οποία θα συνέλθει σε λίγο καιρό για να, εκτιμήσει τις ισορροπίες και να αναδείξει το νέο Μητροπολίτη στην Κομοτηνή.

XanthiPress.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr