damaskinos

Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριστού Δαμασκηνού

6 Νοεμβρίου 201213:09

damaskinosΣε λαϊκό προσκύνημα, στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου και μεταφέρθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, εκτίθεται, το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Μαρωνείας- Κομοτηνής Κυρού Δαμασκηνού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΠΑΜΘ, η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής στις 14:00 της Πέμπτης, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Ροδόπη τελεί από σήμερα Τρίτη 6 Νοεμβρίου, σε τριήμερο πένθος και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Ας σημειωθεί  τέλος οτι τοποτηρητής της Μητροπόλεως, ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός.

 
Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Κομοτηνής για το θάνατο του Μητροπολίτη

“Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής εισήλθε στο νοσοκομείο μας στις 18.10.2012 με εικόνα οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας εξαιτίας πνευμονικού οιδήματος και με επιδείνωση της προϋπάρχουσας νεφρικής του ανεπάρκειας. Εκτός από τη συμβατική αγωγή για το πνευμονικό οίδημα αντιμετωπίστηκε και με εξωνεφρική υποστήριξη της νεφρικής του λειτουργίας (συνεχής αιμοδιήθηση), στην οποία ανταποκρίθηκε μερικώς (βελτιώθηκε η καρδιακή του λειτουργία και ο κυψελιδικός αερισμός, όχι όμως και η νεφρική του λειτουργία). Παράλληλα με την υποστηρικτική αγωγή της αναπνευστικής του δυσλειτουργίας αντιμετωπίστηκε με μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό (BiPAP, CPAP).

Κατά τη νοσηλεία του επίσης εμφάνισε εικόνα λοίμωξης (άγνωστης εντόπισης), για την οποία έλαβε συνδυασμένη αντιμικροβιακή αγωγή και στην οποία ανταποκρίθηκε μερικώς. Ακόμη, παρουσίασε κατά τη νοσηλεία του επιδείνωση της αναιμίας του, ενδοκυττάρια αφυδάτωση, κατακλίσεις, διαταραχές της θρέψης και μυκητιασική στοματίτιδα.

Το τελευταίο 24ωρο είχε διαταραχές του επιπέδου συνείδησης με αδυναμία επικοινωνίας και αιμοδυναμική αστάθεια. Απεβίωσε στις 05:00 της 6.11.2012.”

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr