GERMANIA-XAMHLA-OMOLOGA

Επιμένει η Γερμανία σε χαμηλό επιτόκιο για τα νέα ελληνικά ομόλογα

17 Ιανουαρίου 201206:37

GERMANIA-XAMHLA-OMOLOGAΟ στόχος για μείωση του ελληνικού χρέους κατά 50% δεν θα πρέπει να κινδυνεύσει από την απαίτηση των ιδιωτών πιστωτών για πολύ υψηλά επιτόκια στα ομόλογα που θα ανταλλαγούν, τόνισε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,  καθώς η γερμανική κυβέρνηση πιέζει ώστε το επιτόκιο να διαμορφωθεί κάτω από 3% και να είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος.


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία, ο κ. Σόιμπλε αναγνωρίζει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και επαναλαμβάνει ότι στόχος παραμένει το χρέος να μειωθεί στο 120% έως το 2020.

Επισημαίνει, ωστόσο, ότι αυτό δεν θα επιτευχθεί νωρίτερα, καθώς «πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία, η οποία και πάλι υποχωρεί».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με το IIF, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει αυτονόητο ότι επιδιώκουν το υψηλότερο δυνατό επιτόκιο, αλλά προειδοποιεί για τον κίνδυνο να μην επιτευχθεί ο αρχικός στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας τέτοιων απαιτήσεων.

Επιπλέον, ασκεί κριτική σε όποιους από τους πιστωτές προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις, θεωρώντας ότι έτσι «ασκείται πολιτική συμφερόντων».

Ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι τα δημοσιονομικά μέτρα δεν αρκούν και αναδεικνύει την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές και ευρωπαϊκά επενδυτικά προγράμματα, ώστε η ελληνική οικονομία να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

http://news.in.gr

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr