Τσιγδέμ Ασάφογλου και παπά-Τσαρκνιάς σε “στενές τουρκοσκοπιανές επαφές”

5 Φεβρουαρίου 202205:30

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όπως ίσως ενθυμούνται οι αναγνώστες μας στο Komotinipress είχαμε ασχοληθεί με την υπόθεση της ΑΜΚΕ “Κρστε Μισιρκοβ” και τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Έξι μήνες μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών,  το Νοέμβριο του 2018, ο κ. Τραϊανός Πασόης ή , όπως είναι γνωστότερος, Νικόδημος Τσαρκνιάς ίδρυσε την προαναφερθείσα ΑΜΚΕ με έδρα και την Αριδαία. Ως επικεφαλής όρισε την Ευγενία Νατσουλίδου, πρώην εκπρόσωπο της ακραίας σκοπιανής οργάνωσης «United Macedonian Diaspora» στην Ελλάδα.

Στις 13 Μαΐου 2021 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μας γνωστοποίησε πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α., καθώς διαπιστώθηκε ότι ο εμφανιζόμενος ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω ΑΜΚΕ φέρεται να έχει απασχολήσει επανειλημμένως την ελληνική δικαιοσύνη, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα συμπερίληψής του στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Το ΥΠ.ΠΟ.Α. αναγνώρισε την “Μακεδονική Γλώσσα”;

Ο Νικόδημος Τσαρκνιάς ανήκει πλέον σε εκείνες τις παλιές γραφικές φιγούρες των βαλκανικών υπογείων που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα με την δράση τους σε όλους τους βαλκανικούς λαούς, συντήρησαν μίση και εχθρότητες και απεκόμιζαν πάντοτε ίδιον όφελος.

Η δραστηριότητα του Νικοδήμου Τσαρκνιά και άλλων ομοίων του αποτελούσαν κι εξακολουθούν να λειτουργούν ως τροχοπέδη στην εξισορρόπηση κι άμβλυνση των βαλκανικών παθών.Για τα παραπτώματα στον δημόσιο και ιδιωτικό του βίο ο Νικόδημος Τσαρκνιάς έχει προσαχθεί ως κατηγορούμενος 63 φορές και μάλλον μπορεί να χαρακτηρισθεί ως μία εμμονική προσωπικότητα.

Το ερώτημα ωστόσο είναι τί γυρεύει με τον Νικόδημο Τσαρκνιά η ξανθιά Πρόεδρος του ΚΙΕΦ ή καλύτερα ποιός αναχρονιστικός εγκέφαλος του μειονοτικού παραΐερατείου την έστειλε να εκτεθεί συναντώντας έναν γραφικό αποσχηματισθέντα ιερέα, που έχει καταδικασθεί για σειρά παραπτωμάτων και για αντιποίηση αρχής; Μήπως η κ .Τσιγδέμ Ασάφογλου είναι αναλώσιμη πλέον για τον σκληρό πυρήνα του ΚΙΕΦ; Ή ως διορισθείσα Πρόεδρος με ρόλο PR Manager έπρεπε να κάνει κι αυτή την αγγαρεία για το μεροκάματο;

Διαβάζουμε από σχετικό δελτίο τύπου:
Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, είχαμε την τιμή και την χαρά να δεχθούμε την επίσκεψη από εκπρόσωπους την Τουρκικής Μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, με επικεφαλής την Πρόεδρο του πολιτικού κόμματος ΚΙΕΦ/DEB, κυρία Çiğdem Asafoğlu, στην έδρα μας στην Αριδαία Αλμωπίας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η τουρκική και η μακεδονική μειονότητα στην χώρα μας, που αφορούν στην εκπαίδευση, σε θρησκευτικά ζητήματα, στον κοινωνικό αποκλεισμό και στις διακρίσεις που βιώνουν τα μέλη των μειονοτήτων μας.

Επιπλέον, συζητήσαμε για την άρνηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, μέχρι σήμερα, να εφαρμόσουν δεσμευτικές για την χώρα μας διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες που αφορούν στην προστασία των εθνικών, γλωσσικών, θρησκευτικών μειονοτήτων, οι οποίες έχουν επικυρωθεί και έχουν γίνει νόμοι του κράτους αλλά δεν εφαρμόζονται στην πράξη η εφαρμόζονται με ελλειπή τρόπο.

Συμφωνήσαμε, επίσης, ότι αυτές οι συναντήσεις μας θα εξακολουθήσουν να γίνονται και στο μέλλον με έναν εποικοδομητικό διάλογο ώστε να μπορέσουμε από κοινού να βρούμε λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως μειονότητες στην χώρα μας την Ελλάδα.

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει: Ποιός και γιατί εξώθησε την ξανθιά Πρόεδρο του ΚΙΕΦ να συναντήσει ένα φάντασμα της ιστορίας των Βαλκανίων; Μήπως πίσω από αυτή την επίσκεψη κρύβεται και μία ενδεχόμενη εκλογική σύμπραξη στις προσεχείς εθνικές εκλογές;

Υ.Γ. Για όσους δεν γνωρίζουν ο τουρκικός παράγοντας υποδαυλίζει το μίσος κι ενισχύει κάθε ανθελληνικό θύλακα , ενώ χρηματοδοτεί και την ξεπερασμένη πλέον εθνικιστική “μακεδονική” προπαγάνδα. Για όποιον ενδιαφέρεται παραπέμπουμε σ’ένα χαρακτηριστικό κείμενο που μας περιγράφει πως οι Τούρκοι στήριξαν το λόμπι των Σκοπιανών στις ΗΠΑ, αλλά και πως προπαγάνδιζαν υπέρ της υποτιθέμενης “μακεδονικότητας”  των Σκοπιανών: Μάρκους Τέµπλαρ Είκοσι χρόνια μετά την ανεξαρτησία – Ενέργειες της κυβέρνησης, των πολιτών και της διασποράς της FYROM για να επιτύχουν την κατοχύρωση του ονόματος της “Μακεδονίας” στο βιβλίο «Εικόνες Κρατών: Στρατηγική επικοινωνία, ήπια ισχύς και μέσα ενημέρωσης»εκδόσεις Καστανιώτη

 

Αρθρογράφος