Ο Τούρκος Πρόξενος τώρα και πλασιέ βιβλίων του Δήμου Οσμανγκαζί της Προύσσας…

6 Ιουνίου 202218:51

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο αποτυχημένος γαστροδιπλωμάτης που υποδύεται τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή,συνεχίζει να διαπράττει απανωτά λάθη και να εκθέτει την Προϊσταμένη Διπλωματική Αρχή του αποκαλύπτοντας τα βαθύτερα σχέδια του μηχανισμού που τον στηρίζει.

Ο κ. Μουράτ Ομέρογλου φωτογραφήθηκε με τον Πομακικής καταγωγής τουρκοψευδομουφτή κ. Αχμέτ Μετέ ο οποίος και φέρεται να είναι ο συγγραφέας ενός αφιερωματικού έργου για τα θρησκευτικά τεμένη της Ξάνθης.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τόμους με κλεψίτυπο υλικό που τυπώθηκαν κι εκδόθηκαν στην Τουρκία μερίμνη του Δήμου Οσμανγκαζί και του Δημάρχου κ. Μουσταφά Ντουντάρ, ο οποίος είναι και ο δωρητής των γνωστών τουρκοθωμανικών μνημείων στο νεότευκτο μουσουλμανικό πάρκο της Φιλλύρας. (αναθηματική πλάκα και κρήνη)

Ποιός ενέκρινε την δημιουργία πάρκου μνήμης για φυγόστρατο πράκτορα της ΜΙΤ στο κέντρο της Φιλλύρας;

Ο κ. Μουράτ Ομέρογλου, προφανώς επιζητώντας ρόλο στην μετα-διπλωματική καριέρα του μετετράπη και σε προωθητή βιβλίων του πολιτικού ισλάμ και του παραερντογανικού νεοθωμανικού παρακράτους με βιβλίο που εκδόθηκε μεν στην Τουρκία αλλά λειτουργεί ως βιβλίο προπαγάνδας εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Δεν γνωρίζουμε εάν έχει ενημερωθεί το ελληνικό ΥΠΕΞ ή αν έχει περιέλθει εις γνώσιν των αρμοδίων αρχών το περιεχόμενο του δίτομου αυτού έργου, αλλά συμπίπτει με μία ενδιαφέρουσα χρονική συγκυρία.

Σύμφωνα με τον τουρκόφωνο τύπο της Θράκης, στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε και παρουσίαση του βιβλίου στους υπαλλήλους του Προξενείου και τους ομοτράπεζους του κ. Μουράτ Ομέρογλου που τους κέρασε “τουρκικό πρωϊνό” με κρατικά χρήματα.

Έφαγε με τους υπαλλήλους του…τουρκικό πρωινό και βαρυστομάχιασε

Παρενθετικά, να επισημάνουμε ότι η Ελληνική Πολιτεία και η Περιφέρεια ΑΜΘ (ναι αυτή που ο Περιφερειάρχης πηγαίνει στα τουρκοιφτάρια) σε συνεργασία με τις οικείες Μουφτείες και τους νόμιμα διορισμένους Τοποτηρητές θα πρέπει να εκτυπώσουν , να διαθέσουν και να παρουσιάσουν εκ νέου αντίστοιχες εκδόσεις.

“Μουσουλμανικά Μνημεία της Θράκης”: Ένα δυσεύρετο βιβλίο…

Όσον αφορά στον αποτυχημένο γαστροδιπλωμάτη και θρασύδειλο εκβιαστή Πρόξενο να του θυμίσουμε ότι μεγάλη καριέρα έκαναν στην Ελλάδα δύο πολιτικοί που προωθούσαν βιβλία, κηραλοιφές και επιστολές αγίων και οσίων… Το ίδιο μπορεί να κάνει κι αυτός…

Αρθρογράφος