To cookingtherapy.gr προτείνει: Γαλακτομπούρεκο στιγμής

30 Ιανουαρίου 202120:01

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο (αν δεν σας αρέσει η γεύση του μπορείτε να βάλετε βιτάμ)
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι (200γρ.) τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια (400 γρ.) τσαγιού γάλα
  • 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά (προσέχουμε να μην κάψει).
  2. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε σε μεσαίο ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο, σουρωτά σαν φυσαρμόνικα.
  3. Εναλλακτικά, τοποθετούμε τα φύλλα σουρωτά στο ταψί χωρίς να τα βουτυρώσουμε και ρίχνουμε το βούτυρο πάνω από τα φύλλα με το κουτάλι, φροντίζοντας να ποτιστούν όλα.
  4. Σε μια γαβάθα χτυπάμε με σύρμα χειρός τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα και προσθέτουμε τη βανίλια.
  5. Ψήνουμε τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς για 10-15 λεπτά , μέχρι να ροδίσουν.
  6. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε με μια κουτάλα το χυλό πάνω από τα ψημένα φύλλα.
  7. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και το αφήνουμε ώσπου να πήξει η κρέμα ,περίπου 30 λεπτά.
  8. Όταν κρυώσει η κρέμα το κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη.

Είτε το πείτε γαλακτομπούρεκο express είτε ανοιχτή μπουγάτσα το σίγουρο είναι ότι θα σας τρελάνει με την ευκολία παρασκευής του και τη νοστιμιά του!

Αρθρογράφος