Η Θράκη κινδυνεύει ΜΟΝΟΝ από το εθνοσωτήριο lifestyle

20 Νοεμβρίου 201409:52

Δεν πρόλαβε να «στεγνώσει το μελάνι» του προηγουμένου σχολίου και στις 5/11/2014 είδαμε σχόλιο του ΚΙΕΦ/DEB στο οποίο γίνεται λόγος «για τις επιθέσεις κάποιων ακραίων εθνικιστικών κύκλων στην Ελλάδα πριν από το ετήσιο συνέδριο της FUEN» και ζητούσε από το επίσημο Ελληνικό Κράτος «να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ενάντια σε κάθε πιθανή δράση και κίνηση που είναι πιθανόν να χαλάσει την ηρεμία και να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην διεθνή εικόνα της Ελλάδας».

Σε μία παράλληλη εξέλιξη την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 ο υπεύθυνος του Πολιτικού Γραφείου της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αθήνας Rafael DİAZ και τα στελέχη της Πρεσβείας επισκέφθηκαν την Νομαρχιακή Οργάνωση Ξάνθης του ΚΙΕΦ

Τα παραπάνω συνειρμικά μας οδήγησαν σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στις αρχές του μήνα στη διάρκεια μιας βιβλιοπαρουσίασης με πρωταγωνιστές τον συγγραφέα κ. Α. Λαυρέντζο, τον Ν. Δαπέργολα, την κ. Φελίνα Καζάκου παρόντος και του Δημάρχου κ. Γ. Πετρίδη.

Μετά το πέρας των ομιλιών και στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του κοινού, πήρε τον λόγο η κα Φελίνα Καζάκου η οποία είπε ότι το βιβλίο «Η ΘΡΑΚΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ» είναι μια αξιόλογη συνεισφορά στα προβλήματα της περιοχής, αλλά αναρωτήθηκε μήπως κινδυνολογούμε. Ανέφερε και την πρόσφατη διεθνή έκθεση που αποφάνθηκε ότι τα δικαιώματα της μειονότητας δεν παραβιάζονται. Αυτή η τοποθέτησή της προκάλεσε τις απαντήσεις του συγγραφέα και του Ν. Δαπέργολα.

Ο Αν. Λαυρέντζος τόνισε ότι το βιβλίο δεν εκφάζει αυθαίρετες απόψεις, αλλά παραθέτει στοιχεία και μάλιστα πολλές φορές πρωτογενή. Αν λοιπόν τα στοιχεία αυτά συνθέτουν μια δυσμενή εικόνα, αυτό δεν είναι κινδυνολογία, αλλά μια πραγματικότητα που πρέπει να αντικρίσουμε. Σχετικά της είπε να ανατρέξει στην σελίδα 224 του βιβλίου, όπου παρατίθεται η πληθυσμιακή εξέλιξη των χριστιανικών οικισμών στην πεδιάδα της Κομοτηνής, και όπου θα διαπιστώσει ότι κατά την τελευταία 30ετία ο πληθυσμός τους μειώθηκε πάνω από 40%.

Ο Ν. Δαπέργολας είπε ότι αν θέλει κάποιος να εθελοτυφλεί και να στρουθοκαμιλίζει είναι δικαίωμά του και διάβασε δύο εδάφια του βιβλίου.Αναφέρθηκε στην πρόσφατη έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και στο επικείμενο συνέδριο του FUEN το οποίο θα επιχειρήσει να δημιουργήσει τις δικές του εντυπώσεις.

Σε αυτό το σημείο τοποθετήθηκε και ο Πετρίδης, λέγοντας ότι για να αντισταθμίσουν το συνέδριο αυτό έχουν ετοιμάσει εκείνες τις μέρες μια άλλη εκδήλωση εννοώντας μάλλον την εκδήλωση των ΑΧΕΠΑ στην Κομοτηνή οι οποίοι ας σημειωθεί ότι την Κυριακή 16/11/2014 σε μια κλειστού τύπου εκδήλωσή τους στην Κομοτηνή παρουσία και του Βουλευτή Ροδόπης κ. Ευρ. Στυλιανίδη μας ενημέρωσαν ότι η «Υπόθεση Θράκη πάει στη Νέα Υόρκη» .

Ν α υπενθυμίσουμε ότι οι εκπρόσωποι της FUEN, MIDAS μαζί με τις μειονότητες της Γερμανίας και της Δανίας ήταν στην περιοχή μας στις 19-22 Ιουνίου  2014 και εξέτασαν τα προβλήματα της «Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης».

Η ως άνω περιγραφείσα επιτροπή επισκέφθηκε και τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, ενημερώθηκε για τις δράσεις του δήμου και ενδιαφέρθηκε κυρίως να μάθει για τη συμμετοχή των «Τούρκων» της μειονότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι άνθρωποι ήξεραν πολύ καλά τι ρωτούσαν, με δεδομένο ότι το αλισβερίσι στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι γνωστό και προκλητικό… Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι το γραφείο Τύπου του δήμου δεν προανήγγειλε, όπως συνηθίζει, τη συγκεκριμένη συνάντηση, με αποτέλεσμα να την καλύψουν μόνον τα μειονοτικά Μέσα Ενημέρωσης αλλά και δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας που «έπεσε» πάνω στην πολυμελή αντιπροσωπεία…

Η FUEN, που κατά τα έτη 2012 και 2013 επισκέφθηκε τρεις φορές την περιοχή και συναντήθηκε με συλλόγους και με θρησκευτικούς και πολιτικούς εκπροσώπους της μειονότητας αναφέρει ότι πλέον η κατάσταση της «τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης, στην Ελλάδα – που από τότε που έγινε μέλος στην Ε.Ε. αναλαμβάνει για πέμπτη φορά την προεδρία της Ε.Ε,- είναι σε ανησυχητικό επίπεδο»!

Τον προσεχή Μάϊο η Κομοτηνή θα φιλοξενήσει τις δύο εκδηλώσεις: της FUEN (που θα έχει την υποστήριξη εξωθεσμικών κέντρων) και των ΑΧΕΠΑ ( που την απαρτίζουν εκπρόσωποι ενός τοπικού lifestyle χωρίς συγκεκριμένη ταυτότητα και συντονισμό).

Η παρούσα Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Γ. Πετρίδης αλλά και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες πρέπει να ετοιμασθούν από τώρα για να μη δημιουργηθούν εντυπώσεις από τα κύματα προπαγάνδας που θα σκεπάσουν την περιοχή μας και θα δημιουργήσουν αρνητική –ενδεχομένως- εικόνα για τη χώρα μας.

Οι εκδηλώσεις ομάδων πολιτών και (ομογενειακών) οργανώσεων δεν έχουν καμία σχέση με την επίσημη Εθνική πολιτική και ως εκ τούτου δεν νομιμοποιούνται να αποτελέσουν αντιστάθμισμα ή να λειτουργήσουν ως αντίβαρο στις υποκινούμενες  προκλήσεις από ξένα κέντρα.

Η Θράκη κινδυνεύει μόνον από τις «κερκόπορτες» που κάποιοι ξεχνούν ανοιχτές….

Αρθρογράφος