Διαμαρτύρεται για την “κρήνη” αλλά σιωπά για τους 500+ δηλητηριασθέντες συμπολίτες του

4 Σεπτεμβρίου 202217:12

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο Νο 4 διώκτης της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης έκφρασης στην Θράκη, ο συνυπεύθυνος (ως συνδιοργανωτής με την ψευδομουφτεία Κομοτηνής) για την μαζική δηλητηρίαση 500 και πλέον συμπολιτών του, αυτός που κρυβόταν για να μην συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου, ο Δήμαρχος Αρριανών κ. Ριντβάν Αμέτ, διαμαρτύρεται διότι εκλήθη για κατάθεση σχετικά με το “προσκηνυματικό χώρο” της πλατείας στην Φιλύρα.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι εκλήθη για κατάθεση στο ΑΤ Αρριανών (που εδρεύει στην Φιλύρα) σχετικά με την “κρήνη της αδελφότητας με τον δήμο Οσμανγκάζι” όπου βρίσκεται και η δίγλωσση επιγραφή που είναι αφιερωμένη στον φυγόστρατο φωτορεπόρτερ που δολοφονήθηκε από τους πραξικοπηματίες στην Τουρκία το 2016.

Στο Komotinipress έχουμε ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση, και επεσημάνθη τον περασμένο Ιούνιο μία δράση ήπιας ισχύος από το ερντογανικό παρακράτος στην Κωνσταντινούπολη με συμμετοχή ,μάλιστα, και του ιδίου του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν, στοχεύοντας στην Ελλάδα.

Στις 11/6/2022 έλαβε χώρα η τελετή βράβευσης στην αίθουσα συνεδριάσεων Büyük Çamlıca Mosque 1071 για του εννέα νικητές του φωτογραφικού διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Μουσταφά Τζαμπάζ.

Νωρίτερα είχαμε αναδείξει την υπόθεση της “ανάπλασης της πλατείας Φιλύρας” και της μετατροπής της σε προσκηνυματικό χώρο του δήθεν μάρτυρα Μουσταφά Τζαμπάζ, τονίζοντας ότι ενδεχομένως να υποκρύπτει όχι μόνον δόλο των παρακρατικών μηχανισμών της γείτονος αλλά και μία προεγγραφή ενδεχόμενης μελλοντικής προβοκάτσιας.

Από το ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου μεταφέροντας το κλίμα από την περιοχή, τονίζαμε: Προκαλεί ανησυχία, φόβο και αλγεινή εντύπωση η σιωπή των υπευθύνων, η αδράνεια των τοπικών κρατικών υπηρεσιών, η επιδεικτική αδιαφορία του πολιτικού δυναμικού και τα φοβικά σύνδρομα μιας κοινωνίας που πρέπει ν’αντιδράσει στα ορατά πλέον σχέδια της Άγκυρας σε βάρος της τοπικής κοινωνίας με στόχο την διατάραξη της ειρηνικής συνύπαρξης.

Πριν από μερικές μέρες είχαμε επισημάνει ότι ο” κ. Ριντβάν Αμέτ με την στάση του στο πρόσφατο παρελθόν και στο πολιτικό παρόν έδειξε ότι υποστηρίζει μία τάση “εκτουρκισμού” του Δήμου του δηλώνοντας “στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανά τα ονόματα πολλών ακόμη Τούρκων ηρώων στην περιοχή μας”. Με την παρουσία του άλλωστε στην Άγκυρα έδειξε να νομιμοποιεί τον “διπλωματικό πόλεμο που κήρυξαν οι Γκρίζοι Λύκοι στην Θράκη”, έχοντας δώσει και τα διαπιστευτήριά του με το “μνημείο της Φιλλύρας”..

Μεταφέραμε και τα ερωτήματα που διατυπώνονται από κατοίκους και δημότες Αρριανών στα οποία περιμένουμε ακόμη απαντήσεις.

Προετοιμάζουν τον ΑΤΤΙΛΑ 3 ;

Αρθρογράφος