Περιμένοντας το 2060 στην Κομοτηνή της φωταγωγημένης κατάθλιψης

6 Δεκεμβρίου 201606:51

Αυτό ήταν το πρώτο που σκέφθηκα διαβάζοντας την ανακοίνωση από τη χθεσινή συνεδρίαση του  Eurogroup εν μέσω θριαμβολογιών αλλά και ανούσιας αντιπολιτευτικής κριτικής, με την κοινή γνώμη να μένει ανενημέρωτη.

Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι μας «ελάφρυναν» το χρέος κατά 45 δις όταν οι άστοχοι χειρισμοί του χαριτόβρυτου κλαρινόμαγκα μας κόστισαν γύρω στα 100 δις ενώ έχουμε επιμήκυνση της ωριμότητας από τα 28 στα 32,5 χρόνια.

Μέχρι τότε θα πρέπει να διαχειρισθούμε την ζωή μας, την καθημερινότητά μας, τα όνειρά μας. Να προστατεύσουμε εαυτούς κι αλλήλους και να φροντίσουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στην  Πατρώα Ελληνική Γη και μάλιστα στην Ευλογημένη Θράκη.

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι υπεύθυνοι του Δήμου Κομοτηνής παρουσίασαν σε copy paste το πρόγραμμα των γυμναστικών επιδείξεων των Χριστουγέννων βαπτίζοντας το ως «εορταστικό» ενώ με  μεγάλη αγωνία περιμένουμε τα αξίας 74.500 ευρώ λαμπάκια που θα φωτίσουν την μαύρη εορταστική τρύπα του Δήμου μας.

Η πιο ανησυχητική διαπίστωση αφορά κυρίως στην στάση που κρατούν οι άνθρωποι της αγοράς, οι οποίοι αν και σε κατ’ιδίαν συζητήσεις  εκφράζουν της δυσαρέσκειά τους, δεν βλέπουμε να ορθώνουν δημόσιο λόγο και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Άλλωστε , είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι του Δήμου Κομοτηνής δεν έχουν στο σύνολό τους καμία σχέση με την αγορά και τους μηχανισμούς της ελεύθερης – υποδουλωμένης στα μνημόνια οικονομίας.

Πριν συντάξω το σημερινό σημείωμα, κοιτάζοντας το αρχείο μου βρήκα αυτό ΕΔΩ

ΘΥΜΩΣΑ, ΕΞΟΡΓΙΣΘΗΚΑ,ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΑ..

Σκέφθηκα ότι η δική μου Κομοτηνή είναι ΑΥΤΗ και αυτήν άλλωστε δείχνω και στον Ταξιάρχη, τον γιο μου..

Είναι η Κομοτηνή της ευαισθησίας, της γλυκύτητας και της μελωδικότητας.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ …

 

 

Αρθρογράφος