Παν. Χαρέλας: Η Πολιτεία να δώσει βαρύτητα στο ανθρώπινο δυναμικό που φυλάει τα σύνορα

6 Ιουλίου 202115:13

O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων κ. Χαρέλας Παναγιώτης μιλώντας στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου εξέφρασε την έκπληξή του καθώς δεκαέξι μήνες μετά την Μάχη του Εβρου και χωρίς η Τουρκία να έχει συνετισθεί αφού προωθεί λαθρομετανάστε σε όλο το μήκος των συνόρων αφήνοντάς τους περάσουν, η Ελληνική Κυβέρνηση ανοίγει την μεθοριακή διάβαση των Καστανεών.

Ο κ. Παν. Χαρέλας επεσήμανε ότι αν και σε πρωτοφανείς πιέσεις για τα παγκόσμια χρονικά, οι Έλληνες Συνοριοφύλακες έσωσαν την Εθνική Αξιοπρέπεια δεν είχαν την απαραίτητη αναγνώριση από την Πολιτεία η οποία εκτός από ένα ευχαριστήριο sms δεν τους παρείχε ούτε υπηρεσιακό εξοπλισμό ή στολές.

Όπως τόνισε ο κ. Παν. Χαρέλας εδώ και μια δεκαετία δεν έχουν χορηγηθεί άρβυλα,στολές και χιτώνια στους Έλληνες Συνοριοφύλακες και η Πολιτεία δεν έδωσε την απαραίτητη βαρύτητα στο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει ασύμμετρες απειλές και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ο φράχτης, οι θερμικές κάμερες, ο εξοπλισμός που προμηθευόμαστε με επιδοτήσεις ΕΕ δεν έχουν αποτελεσματικότητα χωρίς το ανθρώπινο δυναμικό να είναι σε πλήρη ετομότητα απολαμβάνοντας παροχές για καλύτερη διαβίωση, καλύτερες εργασιακές συνθήκες και να είναι σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας.

Στην παρούσα φάση , όπως είχαμε επισημάνει και στο Komotinipress, είναι αυξημένες οι πιέσεις των μεταναστευτικών ροών σε όλο το μήκος του ποταμού, και βόρεια από την Βουλγαρία κάτι που δεν έλαβε υπ’όψη της η Κυβέρνηση η οποία αποφάσισε ν’ανοίξει των ΜΣ Καστανεών.

Περισσότερα εδώ

Αρθρογράφος