Συνεχίζεται ο αγώνας της ΕΛ.ΑΣ. κατά της λαθρομετανάστευσης

5 Ιουλίου 202106:50

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όπως είχαμε επισημάνει σε προηγούμενο άρθρο μας, τα σύνορά μας δέχονται εκ νέου  αυξημένη πίεση  από νέα κύματα λαθροδιακινητών/λαθρομεταναστών  σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και γίνεται προσπάθεια διαχείρισης του φαινομένου  από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικά τους Έλληνες Συνοριοφύλακες.

Σύμφωνα με (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες πεδίου ,μόνον από την περιοχή Τριγώνου πέρασαν 500 λαθρομετανάστες ενώ αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικης δικτύωσης από το Ορμένιο κάνουν αναφορά για ομάδα 60 ατόμων που μπήκαν στην περιοχή χωρίς ρούχα. (πηγή φωτό fb : Σταματία Δημάκη Κωστίδου)

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν στις 3 και 4-7-2021, στους νομούς Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Ξάνθης και Ροδόπης πέντε (5) διακινητές, τρεις αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς δράστες, διότι τους εντόπισαν να καθοδηγούν πεζή στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχαν περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, αστυνομικοί της  Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι το παραπάνω όχημα αρχικά δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας καθώς επίσης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκε ακόμη ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.

Στην τέταρτη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν τρία οχήματα και δύο ζεύγη πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Ξάνθης και Ιάσμου.

Αρθρογράφος