Φιλιώ Μυλωνά: Ο ΜΣ Καστανεών πρέπει να μείνει κλειστός για λόγους Εθνικής Ασφαλείας

6 Ιουλίου 202115:14

H πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας κ. Φιλιώ Μυλωνά μιλώντας στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου με έντονο ύφος και αγανάκτηση επέκρινε το άνοιγμα του ΜΣ Καστανεών τονίζοντας ότι λόγοι Εθνικής Ασφαλείας που είναι διάτρητη από παντού αλλά και οι σημερινές οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν το κλείσιμο του ΜΣ Καστανεών.

Η κ. Φιλιώ Μυλωνά μας μετέφερε μία εικόνα χαρμολύπης που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Ορεστιάδας με “μπόλικη δόση οργής” όπως τόνισε,αφού λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη Γιορτή Εμπορίου (25/6) η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα του τελωνείου των Καστανεών αποδεικνύοντας ότι οι Κυβερνώντες είναι κατώτεροι των περιστάσεων καθώς δεν αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις από μία τέτοια κίνηση.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας εξέφρασε την άποψη ότι κάποιοι βαθαίνουν το ρήγμα μεταξύ Βορείου και Νοτίου Έβρου καθώς μπορεί για τον Νότιο Έβρο να είναι επικερδές το άνοιγμα των συνόρων αλλά για τον Βόρειο Έβρο ισοδυναμεί με ταφόπλακα.

Εκτός από τον επιδημιολογικό κίνδυνο και την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων , η κ. Φ. Μυλωνά επισημαίνει ότι με το άνοιγμα των Καστανεών (θα) χάνονται χιλιαδες ευρώ σε καθημερινή βάση καθώς ήδη θα ξεκινήσουν οι αγορές στην Τουρκία δεδομένης και της ευνοϊκής για το ευρώ ισοτιμίας της τουρκικής λίρας.

Την ίδια στιγμή τα χειρότερα για την τοπική οικονομία έρχονται με περικοπές, κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών , συρρίκνωση της αγοράς εργασίας, διαφυγή χρημάτων από την Χώρα αλλά και τις δυσκολίες του εμπορικού κόσμου της περιοχής να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις στην περίοδο που ακολουθεί.

Περισσότερα εδώ:

 

Αρθρογράφος