Οζγκιούρ Φερχάτ και Ταρκάν Μουλταζά τιμούν την Ημέρα Υγειονομικών ….της Τουρκίας

19 Μαρτίου 202310:44

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η 14η Μαρτίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των Μαθηματικών αλλά για τον Εγκάθετο του τουρκικου παρακράτους στην Κομοτηνή και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Οζγκιούρ Φερχάτ  είναι η “Ημέρα της Ιατρικής” (στην Τουρκία) και βρίσκει αφορμή να “ευχηθεί” και σε άλλους μειονοτικούς υγειονομικούς της Θράκης.
 
Καθώς ο ί διος θέλει να είναι ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ οφείλει να γνωριζε ότι στην Ελλάδα συμβαδίζοντας με την Δύση, τιμούμε την Ιατρική στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου. Άλλωστε και ο ίδιος είναι οδοντίατρος, απόφοιτους του ΑΠΘ
 
Για να μην ξεχνιόμαστε ο Οζγκιούρ Φερχάτ είναι ο ΣΥΡΙΖΑίος φέρελπις της Θράκης και ο αγαπημένος τουΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ του Προξενείου.
 
Σε μία ανάλογη διάσταση , ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρριανών κ. Ταρκάν Μουλταζά εύχεται επίσης ως επικεφαλής του συνδυασμού του UMUT – ΕΛΠΙΔΑ “χρόνια πολλά για την Παγκόσμια Ημέρα Ιατρικής”.
 
Κάποια ανάλογη απόπειρα εισαγωγής ξένων προς τα ήθη και τις συνήθειες στην Ελλάδα και την τοπική κοινωνία, εμφανώς με προθέσεις προπαγάνδας το είδαμε και στην περίπτωση του “τουρκικού πρωϊνού”.
 
Όπως είχαμε αναφέρει και σε ένα παλαιότερο κείμενό μας “Άλλωστε και στην κοινωνία της Θράκης έχουμε ανάλογα παραδείγματα μέσα από την ιστορία του γιατρού Αχμέτ Σαδήκ και τους πολιτικούς κλώνους του σε όλο το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής που προέρχονται από τον χώρο των επαγγελμάτων υγείας (ψυχίατροι, οδοντίατροι,μικροβιολόγοι, παθολόγοι, καρδιολόγοι, αναισθησιολόγοι, ορθοπεδικοι,φαρμακοποιοί...) και εξυπηρετούν ένα αφήγημα που διασπείρει σε κάποιες περιπτώσεις διχόνοια, διχασμό παράγοντας “λόγο μίσους”.”
 
Είχαμε, επίσης, σε άλλο κείμενό μας, αναφερθεί και “στην εργαλειοποίηση (και) των επαγγελμάτων υγείας στη γείτονα στο επικοινωνιακό και στρατηγικό βάθος της τουρκικής πολιτικής και διπλωματίας του ερντογανικού καθεστώτος που επιθυμεί να επιβληθεί ως μια ανθρωπιστική δύναμη , όπως τονίζει η Τζάνα Τζάμπουρ, ειδική στην τουρκική διπλωματία στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Sciences Po).”
 
Τώρα στον Οζγκιούρ και τον Ταρκάν να θυμίσουμε ότι στην Τουρκία το σύνολο των επιστημόνων διαφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε θέματα υγείας ενώ 3.300 γιατροί υψηλής ειδίκευσης είχαν απολυθεί ως γκιουλενιστές, το οποίο δεν φαίνεται να ενόχλησε τους εγκαθέτους του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.
 
 
 

Αρθρογράφος