O “Αθλούμενος γαστροδιπλωμάτης” της Ιώνων μας προσφέρει “τουρκικό πρωϊνό” σε Κομοτηνή και Πομακοχώρια Ξάνθης

4 Ιουνίου 202214:29

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, αφού έκανε ό,τι μπορούσε για να προωθήσει την κουλτούρα του πολιτικού ισλάμ στην Θράκη, συμμετέσχε ως ηθικός αυτουργός ή εμπνευστής επικηρύξεων και λιβελλογραφημάτων, συνέβαλε στις υπόγειες και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις για την αλλοίωση των αποτελεσμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ και απείλησε βουλευτές και δημοσιογράφους, τώρα αθλείται και ταυτοχρόνως προωθεί το “τουρκικό πρωϊνό” και την τουρκική γαστρονομία στην Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Ο δημόσιος βίος του Προξένου στην Ελλάδα δεν θα γινόταν γνωστός στην διπλωματική κοινότητα αλλά και στους προϊσταμένους του στην Άγκυρα εάν δεν αναδεικνύαμε τα έργα και τις ημέρες του προξενικού εσμού και του μειονοτικού παραϊερατείου.

Έχοντας παραβιάσει σε αρκετές περιπτώσεις το διπλωματικό προξενικό δίκαιο εξέθεσε την διπλωματία της γείτονος και έδωσε αφορμή για δυσμενή σχόλια.

Αυτές τις ημέρες βλέπουμε επίσης μία πρωτοφανή κι απεγνωσμένη κίνηση του τουρκοπροξενικού συστήματος να παρουσιάσει μία άλλη εικόνα του Πιουριφόϋ της Ιώνων κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που του προσφέρει η τοπική δημοσιογραφία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζονται στημένα “ρεπορτάζ” (σε Κομοτηνή και Καβάλα)από την “συμμετοχή” του στο Blue City Multisport Event και συγκεκριμένα στον αγώνα Ολυμπιακού τριάθλου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 29 Μαΐου. (μάλλον όχι τυχαίο).[ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΧΕΙ,ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΕΙ…]

Μέσα από τα ίδια “ρεπορτάζ” μάθαμε επίσης ότι αύριο, Κυριακή 5/6/2022 θα διοργανωθεί με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα Πρωινού” (;) , μια εκδήλωση παρουσίασης “τουρκικού πρωϊνού” σε ένα καφέ-μπιστρό της Κομοτηνής και σε μία ταβέρνα στα Πομακοχώρια της Ξάνθης με τσάΐ και παραδοσιακές τουρκικές γεύσεις (;)… με βούτυρο και τυρί φέτα.

Το άγχος του Τούρκου Προξένου είναι εμφανές αφού αναγκάσθηκε να μιλήσει και σε βίντεο στο youtube και στον δημοσιογράφο Ramadan Molla, αναπτύσσοντας ολόκληρη 10λεπτη θεωρία για την “κουλτούρα” του τουρκικού πρωΐνού ενώ υπάρχει εκτός του τουρκοφώνου και αγγλόφωνο δελτίο τύπου , όχι όμως και αντίστοιχο για τα ελληνόφωνα μέσα ενημέρωσης στην Θράκη ή για ελληνικά μέσα ενημέρωσης .

Να επισημάνουμε πάντως ότι είναι στυλιστικά ατυχής η επιλογή του συγκεκριμένου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Κομοτηνής, καθώς θα ταίριαζε καλύτερα κάποιο παραδοσιακό “στέκι” του Προξένου και της παρέας του , στον Δήμο Ιάσμου ή Αρριανών..

Αλλά σίγουρα πρυτάνευσε η λογική της μεγάλης δημοσιότητας που θα πάρει η εκδήλωση στο κέντρο της πόλης αντί να την κάνει λχ σε κάποια αποθήκη.….

Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση αποτελεί δράση διπλωματικής ήπιας ισχύος υπό την αιγίδα του ΥΠΕΞ Τουρκίας.

ΥΓ: Το συγκεκριμένο δημοφιλές κατάστημα της Πόλης μας είναι γνωστό ότι σερβίρει και αλκοόλ και στον διακριτικό του τίτλο έχει άλλωστε και την εμφανή αναφορά σε προϊόντα αλκοόλης. Αυτό δεν ενοχλεί τον Πρόξενο;

Αρθρογράφος