Ήττα Χρ.Μέτιου – Απερρίφθη μετά από ψηφοφορια η πρόταση για την έγκριση επένδυσης της ΤΕΡΝΑ

30 Ιουνίου 202022:58

Την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε η 6η τακτική συνεδρίαση για το 2020 του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Λόγω των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από απόφαση του Προέδρου, σε συνεννόηση με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν (για δεύτερη φορά) η

Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου “Αεριοστροβιλικός Σταθμός Συνδυασμένου Κύκλου (ΑΣΣΚ) της TERNA A.E. με καύσιμο Φ.Α. Ονομαστικής Μικτής Ισχύος 665 MW, της επιχείρησης TEΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε. το οποίο θα εγκατασταθεί στα Ο.Τ. 32 και 37 της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής της Π.Ε. Ροδόπης.
Εισηγητής: Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Ζιμπίδης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και αυτή τη φορά αναγκάσθηκε ο ΠΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος να αποσύρει την έγκριση για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας της εταιρείας ΤΕΡΝΑ στην βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνή, με 27 υπέρ της απόσυρσης και 22 κατά αφού η αντιπολίτευση του επεσήμανε ότι δεν είναι κατά της επένδυσης αλλά το θέμα δέχεται να το συζητήσει σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου δια ζώσης κάτι που ο περιφερειάρχης απορρίπτει ως ενδεχόμενο.

Να υπενθυμισουμε ότι  η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης είχε επίσης αρνηθεί να ψηφίσει την λειτουργία της συγκεκριμένης εταιρείας διότι θα έκλεινε τα περιθώρια των ρύπων και θα απαγόρευε να λειτουργήσει άλλη επιχείρηση στην βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνή.

Αρθρογράφος