Ο κ. Μουράτ Ομέρογλου προπονείται για το Mongolia Trekking (ηχητικό)

17 Ιουνίου 202207:49

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο διπλωματικά και πολιτικά απόβλητος Γενικός Πρόξενος της Κομοτηνής κ. Μουράτ Ομέρογλου πήρε εντολή να ενεργοποιήσει τα  συνθετικά στοιχεία του υβριδικού πολέμου όπως ειναι η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, η άσκηση πολιτικής πίεσης και η έμμεση ή άμεση υποστήριξη σε εξτρεμιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς στο εσωτερικό της Χώρας από διάφορες “παράλληλες δομές”!

Έχοντας λάβει οικονομική ενίσχυση και πολιτική κάλυψη από την παραπληρωματική παρακρατική σέκτα του του τούρκου ΥΠΑΜ και την έγκριση του παραερντογανικού καθεστώτος, το Προξενείο της Κομοτηνής ήδη από τον Ιούλιο του 2021 όχι μόνον διατηρεί το δυναμικό του αλλά αποτελεί κέντρο επιχειρήσεων με ασυνήθιστη δραστηριότητα για τα διπλωματικά δεδομένα της περιοχής.

Δεν είναι απλά μία διπλωματική αποστολή από τις 248 του τουρκικού ΥΠΕΞ που χρηματοδοτεί σε αυτές την παρουσία περίπου 5.123 διπλωματών οι οποίες υποστηρίζονται από περίπου 330 μέλη της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών. Και ο προϋπολογισμός του Προξενείου ενισχύεται από τα μαύρα ταμεία της Τουρκίας , που παρά την κρίση έχει διοχετεύσει -σύμφωνα με εκτιμήσεις- μόνον στην Θράκη το ποσο του 1,5 δις με σκοπό την πλήρη “κατάκτηση” τμήματος της ΑΜΘ.Για να γίνουμε πιο κατανοητοί , εάν λχ ο ετήσιος προϋπολογισμός του Προξενείου είναι ανα έτος (την τελευταία δεκαετία ) στο κυμαινόμενο ποσό των 15-20 εκ. ευρώ, έχει ενισχυθεί ανά έτος με το κυμαινόμενο ποσο 100-250 εκ. ευρώ για μαύρες επιχειρήσεις στην Θράκη.

Κύριος στόχος είναι η αλλαγή του οικονομικού χάρτη της περιοχής με αγορά οικονομικών μονάδων, επιχειρήσεων, δημιουργία ΙΚΕ και βεβαίως την ενίσχυση της μειονοτικής (παρα)οικονομίας. Η θρακιώτικη ύπαιθρος εξαγοράζεται από την Τουρκία και η τοπική οικονομία στηρίζεται σε έναν πολυπλόκαμο τουρκικό μηχανισμό που σε βάθος χρόνου στοχεύει στην πλήρη αποδυνάμωση του Ελληνισμού της περιοχής. (ενδεικτικά βλέπε Πόσο και τί κράτος στην μετα – Covid19 Ελληνική Θράκη ; – Τα δισεπίλυτα προβλήματα του 2020 απαιτούν άμεσες λύσεις! και “Θρακιώτικο λάδι” με τουρκική χρηματοδότηση σε ΙΚΕ της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής; και Κεράσι, Μύρτιλο, Ανάπτυξη και το νέο προφίλ του κ.Λεβέντ Σαδίκ)

Τα παραπάνω υποστηρίζονται από μία σειρά συγκεκαλυμμένων “μαύρων” επιχειρήσεων με την εξαγορά τοπικού πολιτικού δυναμικού κι αιρετών σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης, αφού μέσω αυτών προωθείται η “ατζέντα” της Τουρκίας για την Θράκη. Με την ανοχή τους, την παθητική τους στάση ή την ενεργό συμμετοχή τους η περιοχή αθόρυβα περνάει στον έλεγχο συγκεκριμένων κέντρων ώστε όταν χρειασθεί να “πέσει” εκ των έσω χωρίς μεγάλη αντίσταση.

Η Αθήνα σε όλα αυτά απαντά σιωπηλά ή στην καλύτερη περίπτωση πέρδεται διακομματικά. Οι τοπικοί πολιτικοί άρχοντες συνωστίζονται για να κερδίσουν την εύνοια της προξενικής Υψηλής Πύλης πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες περί Θερμοπυλών ενώ όταν συνθλίβονται ηθικά και πολιτικά δεν τολμούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο κι ανάστημα όπως στην περίπτωση του Τάκη Χαρίτου που ακόμη δεν έχει αντιδράσει στις προσβολές του Φερχάτ Οζγκιούρ , ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης που περιχαρακώνεται παθητικά αντλώντας αίγλη απότο παρελθόν κι εξαντλώντας την δυναμική του σε κινήσεις αυτο-προβολής με εξαίρεση τον Ιλχάν Αχμέτ που επέλεξε την κατά μέτωπο επίθεση εντός κι εκτός  Χώρας.

Η Θράκη στα social media: Όλα ξεκίνησαν από τον κ. Οζγκιούρ Φερχάτ….

Η άκομψη “νίκη” του κ. Μουράτ Ομέρογλου που επέβαλε τον Οζγκιούρ Φερχάτ με την βοήθεια ντόπιων συντρόφων αποκαλύφθηκε στην τοπική κοινωνία της Θράκης όπως και μία σειρά άλλων σχεδιασμών της Τουρκίας κι αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στον καλοπερασάκια κ. Μουράτ Ομέρογλου που είναι ένας εκ των πλέον τακτικών θαμώνων πολυτελών εστιατορίων της ΑΜΘ, γοητευμένος από τα πέπλά της πρόσκαιρης παντοδυναμίας του.

Χωρίς διπλωματικές ικανότητες και πολιτική σκέψη διέπραξε ο Γενικός Πρόξενος Κομοτηνής το μοιραίο λάθος ν’απειλήσει ντόπιους απλούς καθημερινούς πολίτες και ως αγράμματος αλαζόνας τόλμησε μέσω του Τσιμπουκ Ογλάν δημοσιογράφο του ν’απειλήσει Δημοσιογράφους όπως και Αιρετούς όλων των βαθμίδων  με αποκεφαλισμό και αυτοκινητιστικό δυστύχημα . Και μέχρι ενός σημείου πραγματοποίησε τις απειλές του με την μέθοδο της δολοφονίας χαρακτήρων, είτε με ανυπόγραφα κείμενα σε απρόσωπες σελίδες μκδ, είτε με επιστολές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε στην περίπτωση των κ. Ιλχάν Αχμέτ κι Οντέρ Μουμίν με αποπομπή από (παρ-άτυπα)συμβουλευτικά όργανα της Μειονότητας.

ΒΛΕΠΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ!

Αδελφέεεεε Νίκο

Κάποιοι εξ αυτών αντέδρασαν και κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται να πράξουν το ίδιο με τον δικό τους τρόπο ΕΝΩ ΑΡΚΕΤΟΙ χαίρονται που ο κ. Μουράτ Ομέρογλου αποφάσισε να προπονηθεί για να πέσουν τα παχάκια από την ανεξέλεγκτη πόση και βρώση. Η μεγάλη του αγάπη για το ποδήλατο θα τον βοηθήσει να κερδίσει στο προσεχές Mongolia Trekking.

Αντί επιλόγου ακούστε την συζήτηση της κ. Βασιλικής Μαχαίρα με τον Νίκο Αρβανίτη στην ΕΡΤ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Αρθρογράφος