Η λαθρομετανάστευση απασχολεί την κοινή γνώμη της Ροδόπης

21 Νοεμβρίου 201909:16

Παρά το γεγονός της απόπειρας υποβάθμισης των περιστατικών που συνδέονται με τις συνέπειες από την διέλευση και δραστηριοποίηση λαθρομεταναστευτικών  συμμοριών (διακινητών-διακινουμένων) από τις επίσημες αρχές, η κοινωνία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μία πρώτη παρατήρηση της συμπεριφοράς των χρηστών στο ελληνικό διαδίκτυο δείχνει ότι το query ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ εξακολουθεί να απασχολεί τους χρήστες ,ποιοτικά και ποσοτικά, όπως είχαμε παρουσιάσει και σε προηγούμενο σημείωμά μας.

Το πρόσφατο συμβάν με τον βίαιο τραυματισμό Έλληνα Αστυνομικού από λαθρομετανάστη διακινητή , απασχόλησε έντονα την τοπική κοινή γνώμη ενώ κατέλαβε υψηλό ποσοστό στις αναφορές σε πανελλαδικό επίπεδο στην υπό εξέταση περίοδο.

Εντοπίζεται μία τάση υποβάθμισης του γεγονότος τόσο από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όσο και από τις αρμόδιες αρχές , με την κοινή γνώμη να έχει διαφορετική άποψη και αποκτά ενδιαφέρον το γεγονός ότι συνδέεται το “μαχαίρωμα” του αστυνομικού με το τροχαίο δυστύχημα όπου βρήκε τραγικό θάνατο Κομοτηναίος συμπολίτης μας.

Ιδιαίτερα υψηλές αναφορές απέσπασε μία φωτογραφία ενός φερόμενου ως δράστη που κυκλοφόρησε από συγκεκριμένα προφίλ χρηστών χωρίς όμως να ταυτοποιηθεί επισήμως από την Ελληνική Αστυνομία.

Αρθρογράφος