ΝΟΔΕ Ροδόπης: Επανεκλέγεται ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης

14 Μαΐου 201800:59

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ στο Ν. Ροδόπης και τα αποτελέσματα θα αποτελέσουν σίγουρα αντικείμενο ανάλυσης και μελλοντικής φόρτισης για τους ενδιαφερομένους.

Με κύριο χαρακτηριστικό την  παρασκηνιακή πόλωση και συνθήκες ενός «ανορθόδοξου εσωκομματικού πολέμου» όπου η κάθε πλευρά προσπαθούσε να αλλάξει τα δεδομένα  της άλλης, έληξε μία σημαντική αναμέτρηση στο γαλάζιο στρατόπεδο που θα προσδιορίσει και τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Προσπαθώντας να αποτυπώσουμε τις τάσεις που επικρατούσαν παραμονές της εκλογικής αναμέτρησης, διαπιστώσαμε –για ακόμη μία φορά- ότι το αποτέλεσμα θα επηρρεασθεί από την «αστική πτέρυγα» της παράταξης  και τα νεώτερα πληθυσμιακά στρώματα στα οποία είχε μεγαλύτερη αγωγιμότητα ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης.

Ο κ. Ν. Χατζηκωνσταντίνου, αν και υποστηρίχθηκε από δομές του παλαιού κομματικού κατεστημένου δεν είχε τον χρόνο να πείσει  για τις προθέσεις του και τις επιδιώξεις του την «σύγχρονη» πτέρυγα της ΝΔ.

Ο αναγνωρίσιμος κ. Μ. Κακουλίδης παρουσίασε μία στατική εικόνα , χωρίς να επιδιώξει κάποιο καλύτερο για αυτόν αποτέλεσμα, χωρίς να σημαίνει ότι το ποσοστό που έλαβε ανταποκρίνεται στη δυναμική που έχει στον χώρο της βάσης. Έκανε μάλλον διακριτή την παρουσία του κι αυτό ήταν ίσως το ζητούμενο.

Θα ήταν λάθος να ερμηνευθεί το σημερινό αποτέλεσμα ΜΟΝΟΝ ως νίκη ή ήττα κάποιων επωνύμων στελεχών της ΝΔ που τάχθηκαν υπέρ των συγκεκριμένων υποψηφίων. Αντιθέτως θα πρέπει να επικρατήσει ιδιαίτερος προβληματισμός για το διχαστικό κλίμα που επικρατεί στο γαλάζιο στρατόπεδο, όπου αντί να ασχοληθούν με την χάραξη ενιαίας αντιπολιτευτικής τακτικής αλλά και προώθησης των τοπικών προβλημάτων, προσπάθησαν  να δημιουργήσουν κομματικά φέουδα διχάζοντας το σύνολο των οπαδών.

Το θετικό αποτύπωμα της όλης διαδικασίας είναι ότι με την εκλογή του Γιάννη Βεζυργιαννίδη ολοκληρώνεται μία σειρά διεργασιών στην τοπική πολιτική σκηνή όπου τον κιυρίαρχο ρόλο έχουν οι «σαραντάρηδες» των  οποίων το προφίλ ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της σημερινής ηγεσίας του κόμματος.

Τα συνολικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

 

Κομοτηνή

Ίασμος

Φιλύρα

Σάπες

ΣΥΝΟΛΟ

Βεζυργιαννίδης

315

48

29

85

477

Κακουλίδης

38

1

0

14

  53

Χ’κωνσταντίνου

218

91

6

131

446

Αρθρογράφος