Μουσταφά Αλή Τσαβούς: Ο λοχίας του ΚΙΕΦ επιστρέφει!

21 Ιουνίου 202210:14

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο κ. Μουσταφά Αλή Τσαβούς, (1977, Κομοτηνή) κατάγεται από οικογενεια καπνοπαραγωγών από τον Κάλχα, όπου και διαβιοί σήμερα έχοντας αναπτύξει και επαγγελματική δραστηριότητα. Ολοκληρώνοντας τις λυκειακές του σπουδές στην Τουρκία επιστρέφει στην Ελλάδα, εγγράφεται μέλος του ΚΙΕΦ (1997) και από το 2002 μέχρι το 2010 εργάσθηκε στην πρώην ΤΕΝΚ. Το 2010 εκλέγεται Πρόεδρος του ΚΙΕΦ . Τον διαδέχθηκε στην Προεδρία του ΚΙΕΦ η κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου.

Η επαγγελματική του ενασχόληση με την εστίαση (καφεπώλης στην πρώην ΤΕΝΚ, ιδιοκτήτης εταιρείας εστίασης-κέτερινγκ) μπορεί να δίνει αφορμές για διάφορα σχόλια,αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι σήμερα , στηριζόμενος στις κομματικές και κοινωνικές επαφές του, θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες του χώρου. Δεν εχει σημασία που η δουλειά είναι εκ των προτέρων κλεισμένη, κάποιος πρέπει να την κάνει… Κοινωνικές εκδηλώσεις και θρησκευτικές τελετές έχουν όλες πλέον ως προμηθευτή τους την εταιρεία του κ. Μουσταφά Αλή Τσαβούς.

Άπό “άγνοια” του κ.Γιάννη Γκαράνη διώκεται ο Αλή Τσαβούς για το τουρκοιφτάρι;

Υπάρχει κι ένα λογοπαίγνιο με το όνομά του, καθώς στην τουρκική γλώσσα παραπέμπει και στο στρατιωτικό βαθμό του Λοχία , που ως γνωστόν είναι η “Μάνα του Λόχου” . Βεβαίως, αν ο κ. Μουσταφά Αλή Τσαβούς είναι λοχίας τότε πρέπει ν’αναζητήσουμε και τους ανωτέρους του στην κομματική ιεραρχία του ΚΙΕΦ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΚΙΕΦ είχε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα την περίοδο που ακολούθησε του πραξικοπήματος στην Τουρκία  και των διώξεων των γκιουλενιστών (και στην Θράκη) καθώς εθεωρείτο ότι συνδεόταν τόσο με τοπικούς κύκλους όσο και με τον τότε υποπρόξενο Ιρφάν Τσετίν που ήταν μέλος του FETO. Βεβαίως, στενές ήταν οι σχέσεις του και με τον κ. Μουσταφά Σαρνίτς, ο οποίος απεπέμφθη για τους ίδιους λόγους από το διπλωματικό σώμα.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μουσταφά Αλή Τσαβούς είχε υποβάλει μήνυση , το 2018, ,κατά του πρώην υπουργού εξωτερικών κ. Θοδ.Πάγκαλου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης με τον ίδιο να δηλώνει μέσω της ιστοσελίδας του κόμματός του. «Ως Πρόεδρος του ΚΙΕΦ θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κύριο Πάγκαλο, ότι υπάρχουν στην Δυτική Θράκη περίπου 150.000 Μουσουλμάνοι-Τούρκοι με Ελληνική υπηκοότητα που έχουν γεννηθεί και ζουν στην Ελλάδα. Δηλώνω ότι οι άσχημες και ρατσιστικές δηλώσεις που έκανε είχαν ως στόχο και τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που είναι πολίτες της χώρας του και επίσης οι δηλώσεις αυτές αποτελούν βαριά προσβολή για ολόκληρη τη Μειονότητα».

Ο κ. Μουσταφα Αλή Τσαβούς είχε χαρακτηρισθεί από τον τουρκοψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ ως ο “Ντενκτάς της Θράκης”. Ο Αχμέτ Μετέ αποκαλώντας τον Μουσταφά Αλή Τσαβούς ως “Ντενκτάς της Θράκης”, ουσιαστικά έκανε λόγο για νέο “Αττίλα” και νέο ψευδοκράτος στα πρότυπα της ψευδώς αποκαλούμενης και υπό καθεστώς εισβολής “ΤΔΒΚ” αμφισβητώντας ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στη Θράκη.

Η παρουσία του κ. Μουσταφα Αλή Τσαβούς στην ηγεσία ενός κόμματος αλλά και η σημερινή επανεμφάνισή του μπορεί να θεωρηθεί κι ένα “καψώνι” που κάνει το τουρκικό παρακράτος στους επωνύμους της μειονότητας εδώ και πολλά χρόνια: θλιβερή ήταν η εικόνων όλων εκείνων που συνωστίζονταν στο γραφείο του κ. Μουσταφά Αλή Τσαβούς για μία φωτογραφία προκειμένου να διαβούν το κατώφλι της πολιτικής και κοινωνικής καταξίωσής τους.

Σήμερα, όλους αυτούς ο κ. Μουσταφά Αλή Τσαβούς τους χλευάζει, αποκομίζει ίδιον όφελος κι επιπλέον προετοιμάζεται για να κατέλθει στον πολιτικό στίβο με το αυτόνομο ενδεχομένως ΚΙΕΦ ως ανεξάρτητος βουλευτής κι αυτό το διετύπωσε με σχετική σαφήνεια σε μία προκατασκευασμένη συνέντευξη στην Gundem.

Τι σηματοδοτεί το comeback του Αλή Τσαβούς; Διπλωματία του Χαλβά με καφέ Κομοτηνής;

Ο “λοχίας” του ΚΙΕΦ επιστρέφει , λοιπόν, υπό τις διαταγές προφανώς του ΥΠΑΜ κ. Χουλουσί Ακάρ και την έγκριση του παραερντογανικού καθεστώτος.

Η αποστολή του είναι πολύ συγκεκριμένη και ο λόγος που διατυπώνει απευθύνεται σε εκείνο το τμήμα της Μειονότητας που αισθάνεται καταπιεσμένο, αδικημένο και απομονωμένο και που την κατάλληλη στιγμή μπορεί να μετατραπεί σε μία αντιδραστική μάζα.

Ο ρόλος του ΚΙΕΦ στον υβριδικό ε/τ πόλεμο

Αρθρογράφος