Κρατική Λειτουργός μήνυσε τον Πολυ-Εγκάθετο κ. Αχμέτ Καρά (video)

29 Νοεμβρίου 202308:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Οι Εγκάθετοι αποθρασύνονται – Μήνυση κατά του Αχμέτ Καρά – Συνεχίζεται η εργαλειοποίηση των Μουσουλμανοπαίδων- Που ξοδεύονται τα “μαύρα χρήματα” του Προξενείου;

Οι πληροφορίες από την Ξάνθη αναφέρουν ότι ο Πολυ-Εγκάθετος κ. Αχμέτ Καρά επιτέθηκε φραστικά απειλώντας την υποδιευθύντρια του ιδιωτικού Γυμνασίου Λυκείου η οποία αρνήθηκε να υποκύψει στις οχλήσεις και την προσβλητική στάση του Εγκαθέτου, ο οποίος φέρεται ότι αντέδρασε ακραία προχωρώντας σε απειλητικές διατυπώσεις που εξανάγκασαν την Υποδιευθύντρια του σχολείου να προχωρήσει σε μήνυση κατά του Εγκαθέτου κ. Αχμέτ Καρά.

Μην ξεχνάμε ότι ο Αχμέτ Καρά, είναι δικηγόρος Ξάνθης και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, στέλεχος του DEB, νομικός εκπρόσωπος ,μειονοτικών φορέων στο ΕΔΑΔ, πρόεδρος της σχολικής εφορείας του μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης, θείος της Τσιγδέμ Ασάφογλου (Πρόεδρου του εθνικιστικού ακροδεξικού τουρκικής εμπνεύσεως μορφήματος κόμματος ΚΙΕΦ) .

Οι εξελίξεις σχετικά με το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης είναι γνωστες και τις έχουμε διεξοδικά αναλύσει σε αναρτήσεις και δημοσιογραφικά κείμενα. Από την Ξάνθη, ωστόσο, μαθαίνουμε και μία άλλη διάσταση που συνδέεται με την διαχείριση των μαύρων ταμείων που διαχειρίζονται κάποιοι εκ των Εγκαθέτων και τα οποία μάλλον δεν καταλήγουν στον προορισμό τους.

Γιατί άραγε εξεγείρονται κάποιοι εκ των Εγκαθέτων για την διπλοβάρδια στο σχολείο; Πρέπει να διευκρινιστεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο η Ελληνική Πολιτεία πληρώνει τα ελληνόφωνα μαθήματα, ενώ οι γονείς/κηδεμόνες πληρώνουν δίδακτρα στη Σχολική Εφορεία για τους τουρκόφωνους καθηγητές. Με την επιβολή της διπλοβάρδιας, η Σχολική Εφορεία αδυνατεί να απασχολεί και να πληρώνει περισσότερους τουρκόφωνους δασκάλους. Επίσης, η αύξηση στα δίδακτρα οδήγησε πολλούς μουσουλμάνους μαθητές να κατευθυνθούν στα εντελώς δωρεάν μειονοτικά σχολεία της Ελληνικής Πολιτείας, όπου οι τουρκόφωνοι καθηγητές επιλέγονται από το υπουργείο Παιδείας και όχι από Εγκαθέτους. (περισσότερα δες εδω https://www.komotinipress.gr/i-egkatheti-tou-proxeniou-exoun-gnosi-ki-apopsi-gia-tin-mionotiki-ekpedefsi/ )

Σε αυτή την περίπτωση τίθεται πλέον μία άλλη διάσταση και αφορά στα μαύρα ταμεια και τα χρήματα που έρχονται σε συσκευασίες φωτοτυπικού χαρτιού και διανέμονται σε παραλήπτες με “προξενικούς ταχυμεταφορείς”. Μήπως η συμμορία των Εγκαθέτων που περνάει καλά σε βάρος της Μειονότητας την οποία εργαλειοποιεί και εμπαίζει φοβάται οτι μπορεί να κληθεί για κακοδιαχείριση από τα αφεντικά της; Εκτός κι αν τα “συνδιαχειρίζονται” μαζί με τον εκάστοτε Πρόξενο!!!

Διακίνηση “μαύρου χρήματος” από την Θράκη προς την Τουρκία; (video)

Αξίζει να ξαναθυμηθούμε για ποιό λόγο οι Σχολικές Εφορείες των Μειονοτικών Σχολείων αποτελούν έναν από τους στόχους δράσης του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη.

Γιατί ενδιαφέρουν την Τουρκία οι εκλογές των σχολικών εφορειών στην Θράκη;

Αρθρογράφος