“Οι σαϊτομάχοι των πόλεων” τρομοκρατούν… (video)

1 Μαΐου 201901:20

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε πεδίο μαχών εξελίχθηκε η στιγμή του εορτασμού της Αναστάσεως του Θεανθρώπου σε τέσσερις περιοχές των Αθηνών και μόνον από Θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ελληνικές αρχές ασφαλείας δεν τέθηκαν σε επιφυλακή όχι για αυτό που συνέβη αλλά για αυτό που ίσως πρόκειται να συμβεί.

Γνωστές ομάδες περιθωριακών και ακραίων στοιχείων έδρασαν ταυτόχρονα σε Σούρμενα και Τερψιθέα ανίστοιχα και κατέστρεψαν τα πάντα,με την αστύνομια και την πυροσβεστική να μην μπορούν να κάνουν τίποτα.Η ΕΛ.ΑΣ διεξάγει έρευνες για τα μπαράζ επιθέσεων από ομάδες περιθωριακών με βόμβες μολότοφ κατά την Ανάσταση στις ενορίες της Άνω Γλυφάδας και ειδικά σε αυτή του Αγίου Τρύφωνα.Στόχος των ερευνών είναι να αποκαλυφθεί το πως συγκεντρώθηκαν τόσο μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών αλλά και πως δεν έγινε αυτό αντιληπτό αφού σίγουρα η προετοιμασία ξεκίνησε αρκετές ημέρες πριν.

Παράλληλα, από τις 02:20 μέχρι και τις 02:50 περίπου 30 κουκουλοφόροι που χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο το Πολυτεχνείο εκτόξευαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη διασταύρωση της Πατησίων με την Τοσίτσα.Λίγα λεπτά πριν από τις 03:00 ξέσπασε νέα εστία έντασης στην οδό Διδότου όπου οι νεαροί πέταξαν μολότοφ στους αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή συλλήψεις.

Σε παλαιότερα κέιμενά μας είχαμε επισημάνει ότι “Το φαινόμενο της τρομοκρατίας των πόλεων (urban terrorism) βρίσκεται σε ταυτόχρονη εξέλιξη με τη μετεξέλιξη του παγκόσμιου γίγνεσθαι και την ολοκλήρωση γεωπολιτικών και γεωοικονομικών μετασχηματισμών. Ενδέχεται να εμφανισθεί η απειλή του πολλαπλασιασμού των μιλιταριστικών αντικαθεστωτικών οργανώσεων, των ριζοσπαστικών μοναχικών λύκων και των μουσουλμανικών κινημάτων, καθώς συνεχίζεται η οικονομική κρίση στην Ευρώπη, προσφέροντας πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη ενός κλίματος ευνοϊκού για αυτές τις οργανώσεις εκ των οποίων κάποιες μπορεί να επιτύχουν και μεγάλα εκλογικά ποσοστά”

Ένα χρόνο μετα είχαμε ασχοληθεί με το φαινόμενο των “εμπρηστικών οργανώσεων” τονίζοντας ότι “Η σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αντιμετωπίζει έναν κύκλο αποσταθεροποίησης , αντίστοιχο με αυτόν της Κυβέρνησης Καραμανλή” με αφορμή τη δημοσίευση σε ιστοσελίδες τους αναρχικού χώρου κειμένων – φωτιά για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ που ερμηνεύτηκαν από αρκετούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως «προάγγελος» στοχευμένων χτυπημάτων κατά κυβερνητικών στόχων. Οι ομάδες των ατόμων αυτών, μέσα από τον επικίνδυνο πειραματισμό της επιχειρησιακής αναβάθμισής τους, είναι πολύ πιθανόν να περάσουν, την κατάλληλη στιγμή, σε βομβιστικές επιθέσεις, με την κατασκευή και χρήση εκρηκτικών μηχανισμών, – »συγγενή εγκληματικό χώρο» – ο οποίος αποτελεί τον »προθάλαμο», για να περάσουν τον κατάλληλο, από άποψη κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικών συνθηκών, χρόνο και στην τρομοκρατία (ένοπλη βία).”

Το πρόσφατο περιστατικό στα Εξάρχεια με την αποτυχημένη επέμβαση Λιμενικών μετά από «καταδρομική επιχείρηση» κουκουλοφόρων οι οποίοι αφόπλισαν τους Λιμενικούς και ένα από αυτούς τον μαχαίρωσαν, ενώ τραυμάτισαν και τον εισαγγελέα που τους συνόδευε, ανέδειξε την επιχειρησιακή αναβάθμιση των ομάδων που δρουν στο κέντρο των Αθηνών οι οποίες και δημιούργησαν ενδεχομένως αντιπερισπασμό για την υλοποίηση ενός άλλου οργανωμένου σχεδίου που είχαν εκπονήσει οι εγκέφαλοι του εποικισμού της Ευρώπης από λαθρομετανάστες.

Ας μην ξεχνάμε οτι ταυτόχρονα , βάσει σχεδίου, ομάδα αλλοδαπών καταληψιών στο Σταθμό Λαρίσης επέβαλε τη διακοπή της κίνησης των από τον κεντρικότερο σιδηροδρομικό σταθμό της χώρας για αρκετές ώρες.

Οι γνώστες των θεμάτων ασφαλείας επισημαίνουν διαρκώς στις αναλύσεις τους την εμπλοκή των λαθρομεταναστών και των διακινητών τους στον εγκληματικό ιστό της χώρας.

Η κοινή γνώμη πληροφορείται αποσπασματικά για άγνωστα περιστατικά που αποτελούν δείγμα ανομίας και ανεξέλεκτης εγκληματικότητας αλλά και απαξίωσης της ΕΛ.ΑΣ που πέφτει θύμα μιας μερίδας ιδεοληπτικών κυβερνητικών στελεχών, την ίδια στιγμή που ληστρικές επιδρομές με στόχο ακόμη και υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και συνεργάτες τους, σημειώνονται σε πολλές περιοχές της Αθήνας με την ΕΛ.ΑΣ να αδυνατεί να εφαρμόσει τα μέτρα ασφαλείας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στο κέντρο της Αθήνας και στα πέριξ σημειώνονται κάθε μήνα περίπου 1.500 κλοπές και διαρρήξεις. Τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας είναι αποδυναμωμένα σε ποσοστό άνω του 60% επί του συνόλου του προσωπικού τους, ενώ οι αστυνομικοί διασκορπίζονται σε διάφορα καθήκοντα φρούρησης άλλων περιοχών ή για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες. Παράλληλα πολλά από τα Τμήματα Ασφαλείας της Αθήνας κλείνουν τις νυχτερινές ώρες λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ εν λειτουργία είναι μόνο το 30%-50% των υπηρεσιακών οχημάτων τους. Από τους 20.000 διαθέσιμους αστυνομικούς αυτή τη στιγμή το 40% είναι διασκορπισμένο στην υπόλοιπη χώρα με την Αθήνα να στηρίζεται σε ένα ποσοστό μειούμενο ποσοστό ανδρών με εμφανή τα σημάδια κόπωσης, ξεπερασμένο εξοπλισμό και χωρίς δυναμική ηγεσία.

Στον αντίποδα, υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα έχουν σχηματισθεί ομάδες με μεικτά πληθυσμιακά χαρακτηριστικά που έχουν εκπαιδευθεί σε αντάρτικο πόλεων και αριθμουν περίπου τις 15.000 με το 80% εξ αυτών να εκτιμάται ότι έχουν την έδρα της στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Στη μακρινή για την Αθήνα Θράκη (και ιδιαίτερα στον Βόρειο Έβρο και κατ’επέκταση στην Θρακική Ενδοχώρα) έχουμε σε καθημερινή βάση τον πόλεμο που δίνει η ΕΛ.ΑΣ ενάντια στα οργανωμένα δίκτυα διακινήτών και λαθρομεταναστών με πρόσφατη μεγάλη επιτυχία την σύλληψη μέλους τρομοκρατικής ισλαμιστικής οργάνωσης. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα οργανωμένα δίκτυα έχουν άριστη πληροφόρηση των συνθηκών που επικρατούν σε τοπικό επίπεδο , γεγονός που υποδεικνύει την ύπαρξη “πληροφοριακού μηχανισμού” την ίδια στιγμή που υπάρχουν φόβοι ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αποδυναμώσει το δίκτυο της κοινότητας των πληροφοριών στην περιοχή της Θράκης και ειδικά στον ενιαίο επιχειρησιακό χώρο Ροδόπης και Έβρου.

Η Ελληνική Πολιτεία καλείται μακριά απο την κυβερνητική ιδεοληψία και την ισοπεδωτική λογική της αντιπολίτευσης να ασχοληθεί με τους νέους “σαϊτομάχους των πόλεων” ξεκινώντας από την αναδιοργάνωση του συστήματος ασφαλείας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και την ανησυχία της κοινής γνώμης όπως την κατέγραψε και το εργαλείο φήμης του palo.pro μόνο για ένα 24ωρο, το οποίο και παραθέτουμε ενδεικτικά.

Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα επιτελεία των κομμάτων καθώς πλησιάζουν οι εκλογές και δεν θα ήθελαν να δουν ακραία μορφήματα να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Αρθρογράφος