Τα (δια)δίκτυα του εποικισμού της Ευρώπης – Η Ελλάδα σε κόκκινο συναγερμό

29 Μαρτίου 201907:37

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Πριν από τέσσερα χρόνια είχαμε θέσει σειρά (αναπάντητων έως τώρα) ερωτημάτων, παρακολουθώντας τις (λαθρο)μεταναστευτικές ροές στην Λέσβο.

Είχαμε επισημάνει τότε, πώς πίσω από τη «βιτρίνα» της «ανθρωπιστικής προσέγγισης» υπάρχουν αρκετά ερωτήματα που περιμένουν τις δικές τους απαντήσεις ενώ κάποια στιγμή πρέπει να καταλογίσουμε και να αποδώσουμε τις ευθύνες σε όλους αυτούς που ευθύνονται για την σημερινή εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα.Είχαμε δε τονίσει ότι η μεταναστευτική πολιτική σε εκείνη τη φάση της «Νέας Ελληνικής Κυβέρνησης» θα έπρεπε να στραφεί κατά κύριο λόγο στην αντιμετώπιση των συνεπειών και όχι στη διατύπωση ανθρωπιστικών ιδεολογημάτων.

Σε εκείνα τα παλιά ερωτήματα, προστίθενται σήμερα καινούργια, καθώς σύμφωνα με την τρέχουσα δημοσιογραφία (η οποία κινείται στα απίστευτα όρια της πολιτικής ορθότητας) ένα καραβάνι 40.000 μεταναστών και προσφύγων οργανώνεται τους τελευταίους μήνες, με σκοπό να ταξιδέψει στις 15 Απριλίου από την Κωνσταντινούπολη στην κεντρική Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Τον συντονισμό αυτού του τεράστιου εγχειρήματος έχει αναλάβει αμερικανική ΜΚΟ, χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων επικοινωνούν πρόσφυγες και μετανάστες κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους από τις χώρες τους προς την Ευρώπη, προκειμένου να ενημερώνονται για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να περάσουν χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

635587_c6d7083f1f-a52c43c0307ab296

635587_8a7db0f317-8030118b1363b97f

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προκαλέσει και την κοινοβουλευτική παρέμβαση (μόνον) του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Δημήτρη Καμμένου με την κατάθεση σχετικής ερώτησης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

10979685

Η κατάσταση,όμως, δεν είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ στατική και βρισκόμαστε μπροστά σε ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο που εμπλέκει ΚΑΙ την Χώρα μας σε μία εκ νέου οργανωμένη διαδικασία εποικισμού από (λαθρομετανάστες) καθώς οι τελευταίες πληροφορίες εμφανίζουν να διοργανώνεται στις 5 Απριλιου 2019 μαζική αναχώρηση (λαθρο) μεταναστών και προσφύγων με λεωφορεια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με προορισμό τα Ιωάννινα και από εκεί αφού συναντηθούν τα δύο καραβάνια θα κατευθυνθούν προς Αλβανία. Όσο κι αν το θέμα βρίσκεται “χαμηλά” στη δημοσιότητα, οι αναλυτές διεθνών σχέσεων και οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό!

Μία σύντομη έρευνα έδειξε τα εξής:
Όπως συνέβη και το 2015, η οργάνωση “Caravan of Hope” στην Τουρκία αυτή τη φορά, φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω και από τις δύο αυτές δράσεις. Η συγκεκριμένη οργάνωση που διαθέτει και σελίδα στο facebook ενώ έχει “ανεβάσει” και την σελίδα “Glitter of Hope Caravan” που απευθύνεται στους (λαθρο)μετανάστες και πρόσφυγες της Ελλάδας με μία υποοργάνωση η οποια εμφανίσθηκε με αραβόφωνη ανάρτηση στο “Hope Ray Caravan”.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η συγκεκριμένη οργανωτική δομή υποστηρίζεται από τους διοργανωτές που βρίσκονται στις ομάδες Minbar al-Jam’iyyat al-suriyya (Forum of Syrian Associations) και Fariq al-Amal al-Tatawwu (Hope Volunteer Group) τις οποίες απαρτίζουν μέλη από 50 ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο των “δικαιωματιστών” και των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των σύρων προσφύγων στην Κωνσταντινούπολη.

Η χρήση προηγμένου λογισμικού και η ενδελεχής παρατήρηση του όλου φαινόμενου κατέγραψε την συμμετοχή περίπου 60.000 προφίλ σε αυτό το “κάλεσμα” κυρίως από τις περιοχές Şanlıurfa and Gaziantep της Τουρκίας με την εκτίμηση ότι το 10% των χρηστών των social media ενδέχεται να ξεκινήσουν από Τουρκία προκαλώντας τεράστιο πονοκέφαλο στις τουρκικές αστυνομικές αρχές (…). Η αντίστοιχη παρατήρηση στην Ελλάδα αναφέρεται μέχρι στιγμής σε 5000 προφίλ χρηστών χωρίς ακόμη να μπορεί να εκτιμηθεί ο αριθμός των χρηστών που θα ανταποκριθεί στην συγκεκριμένη διαδικασία. Παρατίθενται και οι σχετικές αναρτήσεις-καλέσματα:

26 Μαρτίου…..
# Από την Αθήνα υπάρχουν απευθείας λεωφορεία προς το σημείο συγκέντρωσης στην πόλη των Ιωαννίνων.
# Επίσης και από την Θεσσαλονίκη υπάρχουν λεωφορεία απευθείας προς το σημείο συγκέντρωσης στην πόλη των Ιωαννίνων

Στην μέση με το κόκκινο γράφει: ξεκίνησε η ώρα μηδέν για την έναρξη διαβάστε τις παραπάνω ανακοίνωση.

Εδώ υπάρχουν τα εξής :

1. Η έναρξη θα γίνει από την Ελλάδα Ελλάδα Ελλάδα καθώς θα είναι και το σημείο συγκέντρωσης.

2. Αδέρφια θερμή παράκληση από πλούσιας να παραχωρείται στο σημείο συνάντησης για να μπείτε στη σειρά προκειμένου να μην δημιουργηθούν εντάσεις και προβλήματα.
Ημερομηνία έναρξης 25/03/2019 έως την ημερομηνία λήξης αναχώρησης 5/04/2019 καθώς και είναι η τελική ημερομηνία αναχώρησης.

3. Υπάρχουν μόνο λεωφορεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επίσης η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σε σημεία εκτός πόλης .θα είναι σε ανοιχτό τύπου καμπ προσφύγων όπου δεν θα υπάρχουν αστυνομικές συμμορίες αλλά ούτε και ασφάλεια , από εκεί θα πραγματοποιηθεί η αναχώρηση για το σημείο.

4. Παρακαλούμε από όλους τους συμμετέχοντες την εχιμιθια και να είναι συνεπής στις ημερομηνίες που έχουμε ορίσει για την αναχώρηση.

5. Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας μικρές σκηνές σε περίπτωση στάση για ξεκούραση και ποιο συγκεκριμένά για τα μικρά παιδιά, καθώς ίδιοι πρώτών βοηθειών όπως φάρμακα κτπ.

6. Κάθε οικογένεια να εφοδιάσει με ρούχα, τρόφιμα, ποτά μερικά χρήματα διότι η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι από 1 εβδομάδα έως 10 ημέρες και ίσως περισσότερο.

7. Παρακαλούμε όλους να μην μοιράζεται ξένές περιουσίες να προχωράμε όλοι μαζί ο ένας δίπλα από τον άλλον διότι θα παραβρεθούν σε όλοι την διάρκεια του ταξιδιού μας δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά κανάλια.

8. Όλοι θα είμαστε μια οικογένεια ενωμένη μια γροθιά και θα βοηθάμε ο ένας τον άλλον.

9. Όλοι να είστε στο σημείο συγκέντρωση που σας είπαμε, δεν θα περιμένουμε κανένα.

10. Επιπλέων θα γίνει η συγκέντρωση των ομάδων μέσο WhatsApp.

11. Παρακαλούμε όλους να μείνει μυστικό για το συμφέρων όλων.

12. Κλείνοντας σας ενημερώνουμε ότι το παρόν είναι το τελικό και ΔΕΝ αποτελείται από είδηση. Όποιος επιθυμεί να έρθει καλώς να έρθει. Εμείς δεν αναγκάζουμε κανέναν και ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του.

Προσευχή….

Να επισημανθεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας (δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα, περίοδος Ευροεκλογών) και μία εκ νέου (λαθρο)μεταναστευτική κρίση μπορεί να κλονίσει συθέμελα την σταθερότητα τόσο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος όσο και τις επιμέρους κοινωνίες των χωρών της περιοχής με απρόβλεπτες συνέπειες.

Και μία επισήμανση: πριν βιασθούν τα τρολ του διαδικτύου και οι απανταχού αλληλέγγυοι δικαιωματιστές να επιτεθούν σε αυτό το κείμενο και τον (επώνυμο) συντάκτη του ας αναλογισθούν τις ευθύνες τους στο βαθμό που συγκαταλέγονται σε εκείνους που χειροκρότησαν το άνοιγμα των συνόρων, απ’ όπου πέρασαν εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, σάρωσαν την Ευρώπη, προκάλεσαν ραγδαία άνοδο της ακροδεξιάς παντού, πέρασαν μαζί και κάμποσοι τζιχαντιστές που πήγαν κι έβαλαν βόμβες σε Ευρωπαϊκές πόλεις (με δεκάδες νεκρούς) κι ύστερα μας έκλεισαν οι Ευρωπαίοι προσωρινά τα σύνορα και τους μάντρωσαν στα hot spots στα νησιά μας, όπου ζουν υπό τις πιο απάνθρωπες συνθήκες…Κι όπου εκδίδονται και βιάζονται κάθε βράδυ νεαρές γυναίκες και μικρά παιδιά.

Αρθρογράφος