Η “νέα ατζέντα” του Αϊκούτ Ουνάλ για την Θράκη – Υπάρχει σχέδιο “τρομοκράτησης” της Μειονότητας;

16 Ιουλίου 202306:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Οι διπλωματικοί εκπρόσωποι της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα διοργάνωσαν εκδηλώσεις μνήμης για την εβδόμη επέτειο από το πραξικόπημα του 2016 που εκτιμάται πως δεν εντάσσονται απλώς σε μία εθιμοτυπική επαναληπτικότητα αλλά αναδεικνύουν την σημειολογία της στρατηγικής για την μεσοπρόθεσμο διάστημα που ακολουθεί.

Από τις “παράλληλες δομές” στο “υβριδικό πραξικόπημα” της Τουρκίας

Όπως είχε προαναγγελθεί, ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής κ.Αϊκούτ Ουνάλ προσκάλεσε στο αύλειο χώρο του προξενείου μέλη των παραλλήλων δομών του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη στέλνοντας τα δικά του μηνύματα με προσεγμένες διατυπώσεις αλλά με πολλά υφέρποντα μηνύματα.

Ο γιος του Αμπιντίν Ουνάλ διορίσθηκε νέος Πρόξενος στην Κομοτηνή

Η “εκδήλωση μνήμης” που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή με αφορμή την «15η Ιουλίου Ημέρα Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας» το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 ξεκίνησε με την ανάκρουση του (τουρκικού) εθνικού ύμνου και την τήρηση ενός λεπτού σιγής για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων του πραξικοπήματος και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόξενος ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με την δέηση που ανέπεμψε ο παρακρατικός ψευδομουφτής κ. Ιμπραήμ Σερήφ.Ακολούθησε δεξίωση στον κήπο του Προξενείου.

Στην ομιλία του, ο Τούρκος Πρόξενος εκθείασε “τον αγώνα του λαού και των σωμάτων ασφαλείας που ενήργησαν με πατριωτισμό κι απαράμιλλο ηρωϊσμό” αποδίδοντας τις πρέπουσες τιμές “στους 251 νεκρούς και 2.000 τραυματίες των γεγονότων εκείνης της ημέρας”.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον “μάρτυρα από την Δυτ. Θράκη Μουσταφά Τσαμπάζ” και στον “λαό της Δυτ. Θράκης που στέκεται δίπλα σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα”, εργαλειοποιώντας προφανώς την Μειονότητα προς όφελος της κρατούσης ιδεολογίας του καθεστωτικού πολιτικού ισλάμ της Τουρκίας.

Σαφείς ήταν οι αναφορές κατά των μελών FETO με την επισήμανση ότι “η τρομοκρατική οργάνωση FETO αποτελεί απειλή για κάθε χώρα στην οποία βρίσκεται, αφού τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Φετουλάχ και οι συνεργάτες τους, είναι καρκινικά κύτταρα που δεν ωφελούν κανέναν παρά μόνο τους εαυτούς τους, διχάζουν την κοινωνία και διαβρώνουν τους θεσμούς”

Ο Αϊκούτ Ουνάλ προανήγγειλε νέο κύκλο διώξεων κατά των μελών του FETO εντός κι εκτός χώρας, στέλνοντας -δια της διπλωματικής οδού- μηνύματα και προς την Ελλάδα στο σημείο που τονίζεται ότι “εφιστούμε την προσοχή των συνομιλητών μας με κάθε ευκαιρία ότι η FETO αποτελεί μεγάλη απειλή για κάθε χώρα στην οποία βρίσκεται. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στο FETO με ισχυρή θέληση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Διεξάγουμε αυτόν τον αγώνα με βάση τις αρχές της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών εντός των ορίων του κράτους δικαίου.”

Το παραπάνω μήνυμα μίσους, διχασμού και διχόνοιας έχει πολλές παραμέτρους που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε μία κίνηση που στοχεύει στην διασάλευση της εσωτερικής έννομης τάξης ενώ θέτει ένα ζήτημα για το ποιός είναι εκείνος ο μηχανισμός που κρίνει εάν επί εδάφους της (όποιας) χώρας υποδοχής, οι κάτοικοί της είναι ή όχι μέλη της (ανύπαρκτης) ομάδας FETO;

Ο Τούρκος Πρόξενος δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας με αναφορές σε θέματα που άπτονται της Εθνικής και Κρατικής Ασφάλειας και κυρίως δημιουργεί την εντύπωση ότι εξυφαίνονται σχέδια κατατρομοκράτησης των αντιφρονούντων.

Όπως φαίνεται κι από τις επισυναφθείσες φωτογραφίες, στο ακροατήριο βρίσκονταν και οι İbrahim Şerif, Mustafa Trampa, ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ κ.Hüseyin Zeybek, ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΗΣ κ.Rıdvan Delihüseyin, Çiğdem Asafoğlu, ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΤΙΟΥ Ahmet İbram, Halit Habipoğlu, Hüseyin Baltacı,Ozan Ahmetoğlu, Sedat Hasan, Aydın Ahmet, Hüseyin Bostancı, Ahmet Kara, Sadık Sadık, Zeynur Bargan,Pervin Hairullah και άλλοι Εγκάθετοι των τουρκικών παρακρατικών δομών στην Θράκη.

Παρακρατικός Ψευδομουφτής: “Η Δυτική Θράκη είναι περήφανη για τον Μουσταφά Τσαμπάζ που μαρτύρησε για την πατρίδα του”

Στον οικισμό Σκάλωμα του Δήμου Αρριανών, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση με μεβλήτ και προσευχή με την παρουσία της τουρκικής διπλωματικής αποστολής στην Κομοτηνή |(Aykut Ünal, Barış Çulha), του παρακρατικού ψευδομουφτή κ. Ιμπραήμ Σερήφ , αιρετών ΟΤΑ, συγγενών και κατοίκων του χωριού. Ανάμεσά τους ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΤΙΟΥAhmet İbram, Metin Hacıosman, Yusuf Salih, Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ Erdem Hüseyin ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΤΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ Tarkan Multaza, Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΑΡΑΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Mesut Mehmet, Sinan Ahmet, Sadık Sadık κ.α.

Κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης ο ψευδομουφτής κ. Ιμπραήμ Σερήφ αφού ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόξενο για την παρουσία του, επεσήμανε ότι ” ο Μουσταφά Τσαμπάζ μαρτύρησε για την πατρίδα του πριν από 7 χρόνια , και γι’αυτό οι Τούρκοι Δυτ. Θράκης είναι υπερήφανοι” ταυτίζοντας ουσιαστικά τους Έλληνες Πολίτες με Τούρκους υπηκόους.

Ο Τούρκος Πρόξενος επεσήμανε ότι “είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των μαρτύρων μας που αντιστάθηστους προδότες” καν κι ευχήθηκε υπομονή στην οικογένεια του Μουσταφά Τσαμπάζ.

Σε όλα αυτά άραγε τί απαντούν οι Εκλεγμένοι Έλληνες Πολίτες που έχουν ορκισθεί στο Ελληνικό Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους;

Ποιός ενέκρινε την δημιουργία πάρκου μνήμης για φυγόστρατο πράκτορα της ΜΙΤ στο κέντρο της Φιλλύρας;

Αρθρογράφος