Η “Νέα Αριστερα” ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη

8 Δεκεμβρίου 202321:33

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η χθεσινή συνάντηση κορυφής Μητσοτάκη-Ερντογάν αποτελεί ένα ακόμη κεφάλαιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, απαιτείται όμως μια ψύχραιμη ματιά ώστε να προσεγγίσουμε την στρατηγική διάσταση της επισκεψης του Ρ.Τ. Ερντογάν στην Αθήνα, να διερευνήσουμε τον βαθμό κατανόησης του διεθνούς δικαίου στις ε/τ σχεσεις, να καταγράψουμε τις (μη) αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου και -τέλος- να κάνουμε τις προβλέψεις μας για την μελλοντική στάση του επιθετικού γείτονά μας με τα αναθεωρητικά σχέδια.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει (κάτι που άπαντες αποσιωπούν) στο τουρκικό παρακράτος της Θράκης του οποίου οι εκπρόσωποι μετέβησαν, διέμειναν σε πολυτελη ξενοδοχεία και μετά από πολύωρη αναμονή συναντήθηκαν με τον Ρ.Τ.Ερντογάν και την συνοδεία του εντός Πρεσβευτικής κατοικίας, για λόγους επικοινωνιακούς.

Εγκάθετοι , Παρακρατικοί, η Επίτιμη Πρόεδρος Χήρα Ισίκ Σαδή Αχμέτ, ο Χορηγός του Πανθρακικού Λεβέντ Σαδήκ Αχμέτ και οι δύο Εγκάθετοι βουλευτές της Νέας Αριστεράς ήταν παρόντες σε μία καλά σκηνοθετημένη συνάντηση που έστειλε πολλαπλά μηνύματα τα οποία και πρέπει να τύχουν αναλογης ερμηνείας. Εν τάχει θα συνοψίσουμε μερικά από αυτά:

  • 1. Το επίσημο Τουρκικό Κράτος δια νεύματος Ρ.Τ. Ερντογάν “διόρισε” την “σκιώδη κυβέρνηση της Θράκης” των Εγκαθέτων και Παρακρατικών δομών τους οποίους και προσπαθεί να “βαπτίσει” ως “εκπροσώπους της τουρκικής μειονότητας”
  • 2.Οι “ανεξάρτητοι βουλευτές” Οζγκιούρ Φερχάτ και Χουσεΐν Ζεϋμπέκ αποτελούν πλέον την ευθεία κοινοβουλευτική έκφραση του τουρκικού κράτους και των παρακρατικών στην Ελληνική Βουλή , αφήνοντας έκθετο πλέον το νέο πολιτικό μόρφωμα των Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου-Χαρίτση
  • 3.Οι Εγκάθετοι και οι Παρακρατικοί πήραν εντολή να συνεχίσουν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν καθεστώς πολιτικού και κοινωνικού αποκλεισμού σε εκείνο το τμήμα της Μειονότητας που δεν συμφωνεί με το παρακρατικό παραμειονοτικό ιερατείο του Προξενείου.
  • 4. Είναι διακριτοί πλέον οι ρόλοι εντός των Εγκαθέτων οι οποίοι εκτός των άλλων έχουν ως εντολή να αποκλείσουν αλλά και να επιδιώξουν να εκδιώξουν οποιονδήποτε εγείρει αντιρρήσεις και προβάλλει αντιστάσεις στις πρακτικές του παρακράτους.
  • 5. “Κόκκινο πανί” ο Ιλχάν Αχμέτ, του οποίου η επιμονή και ο διαρκής αγώνας εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξανάγκασε τον Νίκο Ανδρουλάκη ν’απαγορεύσει στον Εγκάθετο βουλευτή Ξάνθης κ. Μπουρχάν Μπαράν να προσέλθει στη συνάντηση γεγονός που θορύβησε τους Προξενικούς. Πρόκειται για μία ακόμη νίκη της Μειονότητας που αρνείται να υποκύψει και να υποχωρήσει στις τακτικές του παρακράτους της Θράκης.
  • 6. Ο μεσοπρόθεσμος στόχος της Τουρκίας εντοπίζεται στο να εκμεταλλευθεί το πνεύμα κατευνασμού και τεχνητού ενθουσιασμού που υπάρχει στις ε/τ σχέσεις προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις περιστάσεις ώστε να επιταχύνουν την καθυπόταξη της Μειονότητας μέσα από τον πλήρη εκτουρκισμό της.
  • 7. Το κλίμα (τεχνητής) ανοχής θα ευνοήσει την επέκταση των παραλλήλων παρακρατικών δομών (όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία 30 χρόνια) και μέσα από “μνημόνια και διακηρύξεις συνεργασίας” να δημιουργήσει συνθήκες συνδιοίκησης στην Θράκη.
  • 8. Έχοντας δεδομένη την ψηφοδοτική δυναμική της Μειονότητας το τουρκικό παρακράτος διεισδύει δια των αιρετών της Θράκης σε όλες τις δομές της διοίκησης και της κοινωνίας επιβάλλοντας την ατζέντα του ακραίου αναθεωρητικού πολιτικού Ισλάμ
  • 9. Οι σχέσεις Ρ.Τ.Ερντογάν και Πολιτικού Ισλάμ στην Θράκη είναι πλέον εμφανείς με την παρουσία των παρακρατικών ψευδομουφτήδων στην χθεσινή συνάντηση, γεγονός που πρέπει να θορυβήσει την Αθήνα
  • 10. Η παρουσία της Οικογένειας Σαδήκ εκπέμπει τα μηνύματα της μελλοντικής στάσης του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη, του οποίο απέκτησε κοινοβουλευτική φωνή μέσω της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Γιατί οι Εγκάθετοι στηρίζουν Έφη Αχτσιόγλου;

 

 

Αρθρογράφος