Μπουρχάν Μπαράν: Η Μειονότητα είναι Μουσουλμανική σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης

8 Δεκεμβρίου 202315:17

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου Διεθνολόγος και ο Γιώργος Καμπάς πρώην αρχηγός ΓΕΣ μίλησαν , σήμερα 8/12/2023 στην Ευλαμπία Ρέβη και τον Σπύρο Χαριτάτο στο ΟΡΕΝ και την εκπομπή ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, για την συνάντηση που είχαν χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και την υπογραφή 15 συμφωνιών.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση ο Εγκάθετος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. κ.Μπουρχάν Νετζάντη Μπαράν συμμετείχε στο πάνελ αλλά ΔΕΝ ανέφερε ποιους συνάντησε στην Τουρκική Πρεσβεία ο Τούρκος Πρόεδρος. (απο το 13.09)

Επίσης δημιουργήθηκε σκόπιμη σύγχυση -κατά την δική μας άποψη- από τον Εγκάθετο Μπουρχάν Μπαράν για το αν υπήρχε ή όχι πρόσκληση στους συναδέλφους του Οζγκιούρ Φερχάτ και Χουσεΐν Ζεϋμπέκ που επισκέφθηκαν τον Τούρκο Πρόεδρο στην πρεσβευτική κατοικία.

Για λόγους τακτικής προφανώς οι συνάδελφοι από το ΟΡΕΝ δεν επέμειναν στην ταυτότητα των Παρακρατικών κι Εγκαθέτων αλλά επικεντρώθηκαν στο αν η Μειονότητα είναι Τουρκική ή Μουσουλμανική.

Ο κ. Μπουρχάν Μπαράν προς το τέλος της παρέμβασής του αναγκάσθηκε , έστω και περιγραφικά, να αποδεχθεί τα όσα αναφέρονται στην Συνθήκη της Λωζάνης όπου αναφέρεται ρητώς ότι στην Θράκη διαβιοί Μουσουλμανική Μειονότητα.

Το ρεπορτάζ του Komotinipress επιβεβαιώνει ότι αν και προσκληθείς ο κ. Μπουρχάν Μπαράν δεν παρέστη διότι του το απαγόρευσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ίδιος βεβαίως δεν είπε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν του επέτρεψε να πάει στην συνάντηση καθώς θα δημιουργηθεί τεράστια απορία στην εκλογική βάση του κ. Μπουρχάν Μπαράν ο οποίος κι έχει επενδύσει στον (εκ)τουρκισμό της Μειονότητας στην Θράκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Νίκου Ανδρουλάκη στον Έβρο, ο κ. Μπουρχάν Μπαράν δεν τον ακολούθησε στο πλήρες πρόγραμμά του.

Το ίδιο έπραξε και η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου , υποψήφια βουλευτής Ροδόπης στις προηγούμενες εκλογές, η οποία προτίμησε να συνοδεύσει τον Τούρκο Πρόξενο σε πεζοπορικό δρώμενο στην Μαρώνεια.

 

Αρθρογράφος