Η “κρήνη της Φιλύρας” θέμα σε εκδήλωση του BTTD Προύσσας

20 Σεπτεμβρίου 202211:10

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε πρόσφατο άρθρο μας είχαμε αναφερθει στην χαμηλών τόνων αντίδραση της Ελληνικής Πολιτείας με κλήση σε κατάθεση του Δημάρχου Αρριανών κ. Ριντβάν Αμέτ αναφορικά με την υπόθεση της “ανάπλασης της πλατείας Φιλύρας” και της μετατροπής της σε προσκυνηματικό χώρο του δήθεν μάρτυρα Μουσταφά Τζαμπάζ, που πρώτοι είχαμε αναδείξει στο Komotinipress.Να μην ξεχνάμε ότι ο Ριντβάν Αμέτ , ο Δήμαρχος Αρριανών, είναι ο Νο 4 διώκτης της Ελεύθερης Σκέψης , της Ελευθεροτυπίας και την Δημοκρατίας στην Θράκη.

Διαμαρτύρεται για την “κρήνη” αλλά σιωπά για τους 500+ δηλητηριασθέντες συμπολίτες του

Ακολούθησε μία κίνηση του ερντογανικού καθεστώτος μέσω των ελεγχομένων από αυτό μέσα ενημέρωσης, και πρόκειται για μία κίνηση που υποκρύπτει όχι μόνον δόλο των παρακρατικών μηχανισμών της γείτονος αλλά και μία προεγγραφή ενδεχόμενης μελλοντικής προβοκάτσιας.

Ο Δήμαρχος Αρριανών στήνει τουρκική προβοκάτσια με κρατική ανοχή;

Την “διερευνητική” χαμηλών τόνων στάση των Αρχών (κάποιοι θα την έλεγαν και κατευναστική) δεν την εκτίμησαν οι υπεύθυνοι κι αρμόδιοι της γείτονος και εξακολουθούν να “σηκώνουν” το ζήτημα δικαιώνοντας την αρχική μας εκτίμηση.

Δήμος Αρριανών: ΥΠ.ΕΣ. και ΥΠ.ΕΞ. θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας “προαναγγελθείσης προβοκάτσιας”;

Πιο συγκεκριμένα, στην 20η Έκθεση Τούρκων Δυτικής Θράκης και το 14ο Διεθνές Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ελαιοπάλης που διοργάνωσε το Παράρτημα Προύσας του Συνδέσμου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTDDD) ετέθη από τον Δήμαρχο Οσμάνγκαζι κ. Μουσταφά Ντουντάρ το θέμα της “Κρήνης της Φιλύρας”.

Ο Δήμαρχος Οσμάνγκαζι κ. Μουσταφά Ντουντάρ, πο έχει διατελέσει και πρόεδρος του παραρτήματος του BTTDD Προύσσας, στον λόγο που εκφώνησε με βασική ιδέα ότι “Δεν ξεχνάμε τη γη από την οποία ήρθαμε” ανέφερε χαρακτηριστικά οτι “ενισχύουμε τους δεσμούς μας με διάφορες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, την οποία επισκεφτήκαμε τις προηγούμενες εβδομάδες, παρατηρήσαμε μείωση της παραγωγής καπνού, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές. Ο πληθυσμός στα χωριά έχει μειωθεί. Είπα στους αδελφούς μας δημάρχους πόλεων ότι είναι καθήκον μας ως τοπικές κυβερνήσεις να αναζωογονήσουμε αυτές τις περιοχές. Γιατί η γεωργία είναι πολύ σημαντικό θέμα. Είναι μεγάλη απώλεια για την ανθρωπότητα να αφήνει αυτά τα εδάφη άδεια, πρέπει να γίνει παραγωγή”.

Στην συνέχεια παρέχοντας άμεση στήριξη στον Δήμαρχο Αρριανών κ. Ριντβάν Αχμέτ και ασκώντας κριτική στις αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας που παρενέβη στα πλαίσια νόμιμης καταγγελίας για τη νομιμότητα του έργου στην Φιλλύρα είπε: “Είναι πολύ άσχημο γεγονός στη σημερινή Ευρώπη, στον σημερινό σύγχρονο κόσμο, να φτάνει στην Αθήνα ένα σιντριβάνι που δεν έχει άλλο σκοπό παρά να εξυπηρετεί όλα τα έμβια όντα και γίνεται αντικείμενο κοινοβουλευτικής ερώτησης προς τους Έλληνες βουλευτές και η δήλωση του δημάρχου λαμβάνεται με την κλήση στο αστυνομικό τμήμα. Νομίζω ότι ο δήμαρχος μας πρέπει να το κάνει αυτό(ν’ανταποκριθεί). για να καταλάβουν ότι αυτό το σιντριβάνι είναι ένα έργο που εξυπηρετεί όλους τους ζωντανους ανθρώπους. Τότε ίσως μπορέσουν να πειστούν”

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο Gündoğdu για πρώτη φορά μετά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου αλλά και προσωπικότητες όπως: τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διερεύνησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αναπληρωτή του AKΡ Προύσσας κ. Χακάν Τσαβούσογλου, τον Δήμαρχο Οσμάνγκαζι κ.  Μουσταφά Ντουντάρ, τον αντιπρόεδρο του ΒΒΡ κ. Εκρέμ Αλφατλί, τον Πρόεδρο του παραρτήματος BTTDD Προύσσας κ. Αλι Εμινλατίφ κ.α.

Αρθρογράφος