Ο Δήμαρχος Αρριανών στήνει τουρκική προβοκάτσια με κρατική ανοχή;

8 Σεπτεμβρίου 202209:26

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Για τον Δήμαρχο Αρριανών και τα θαυμαστά έργα του, ένα εκ των οποίων είναι ότι δεν ανέχεται την κριτική και την ελεύθερη σκέψη, έχουμε αναφερθεί σε αρκετά σημειώματά μας. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι είναι αυτός που ευθύνεται, ως συνδιοργανωτής μιας μαζικής τελετής, για την δηλητηρίαση 500 και πλέον ατόμων, για την οποία ακόμη διεξάγεται έρευνα…..

Ο Δήμαρχος Αρριανων, κ. Ριντβάν Αμέτ, υπό την επήρεια και την καθοδήγηση του Τούρκου Προξένου κ. Μουράτ Ομέρογλου , έχει υιοθετήσει μία στάση που διχάζει και δηλητηριάζει την Μειονότητα ενώ δημιουργεί ζητήματα και στις σχέσεις των σύνοικων στοιχείων.

Ριντβάν Αμέτ: Με την αντιθεσμική στάση του “δηλητηριάζει” και διχάζει την Μειονότητα

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ενταχθεί πλήρως στους μηχανισμούς του τουρκικού Προξενείου προσπαθώντας να επιβιώσει πολιτικά ,καθώς ο Μουράτ Ομέρογλου, ο Γενικός Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής, με την πολιτική μαστιγίου και καρότου, έχει φθάσει στο σημείο να ελέγχει με τον τρόπο του, την Δημοτική Αρχή αλλά και την Αντιπολίτευση του Δήμου Αρριανών.

Σε πρόσφατο άρθρο μας, είχαμε αναφερθεί στο ότι ο κ. Ριντβάν Αμέτ διαμαρτύρεται διότι εκλήθη για κατάθεση σχετικά με το “προσκυνηματικό χώρο” της πλατείας στην Φιλύρα.

Πρόκειται για την υπόθεση της “ανάπλασης της πλατείας Φιλύρας” και της μετατροπής της σε προσκυνηματικό χώρο του δήθεν μάρτυρα Μουσταφά Τζαμπάζ, που πρώτοι είχαμε αναδείξει στο Komotinipress. “Τότε” είχαμε επισημάνει ότι ενδεχομένως  αυτή η κίνηση να υποκρύπτει όχι μόνον δόλο των παρακρατικών μηχανισμών της γείτονος αλλά και μία προεγγραφή ενδεχόμενης μελλοντικής προβοκάτσιας.

Διαμαρτύρεται για την “κρήνη” αλλά σιωπά για τους 500+ δηλητηριασθέντες συμπολίτες του

Χθες, 7/9/2022, ο Δήμαρχος Αρριανών με δηλώσεις του στη  Yeni Safak συντάσσεται και συμπλέει πλήρως με την τουρκική προπαγάνδα, ξεχνώντας οριστικά ότι δεν είναι Δήμαρχος ενός τουρκικού δήμου αλλά Δήμαρχος Δήμου Νομού της Ελληνικής Επικράτειας.

Σε δηλώσεις του στο ακραίων τάσεων φύλλο της  YENI SAFAK υιοθετεί την τουρκική ρητορική για καταπίεση της μειονότητας, για διώξεις από “υπερεθνικιστές” βουλευτές ενώ υποστηρίζει ότι η κρήνη είναι αποτέλεσμα φιλανθρωπικής δράσης του Δήμου Αρριανών με τον Δήμο Οσμανγκαζι της Προύσσας. «Είναι η κοινή φιλανθρωπική οργάνωση του δήμου Bursa Osmangazi και του δήμου Kozlukebir, έγινε στο όνομα του Mustafa Cambaz. Είναι και Τούρκος και Έλληνας. Αλλά οι εξτρεμιστές εδώ προσβλήθηκαν.»

Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι η Ελληνική Διοίκηση δεν προτίθεται να αναλάβει κάποια δραστικα μέτρα για την υπόθεση , ανέχεται την (παράνομη) κατασκευή και απλώς λειτουργεί προειδοποιητικά για μελλοντικές ενδεχομένως δράσεις κι αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ριντβάν Αμέτ Φυσικά, δεν υπάρχει κανένα συμβάν σε αυτό το στάδιο που να μας εκφοβίσει, αλλά στο επόμενο στάδιο θέλουν να μην κάνουμε κάτι άλλο, να μην ασχοληθούμε με καμία άλλη δραστηριότητα. Δίνουν το μήνυμα ότι είμαστε στο πλευρό σας, μην κάνετε λάθος κίνηση”

Να μην ξεχνάμε ότι ο Ριντβάν Αμέτ , ο Δήμαρχος Αρριανών, είναι ο Νο 4 διώκτης της Ελεύθερης Σκέψης , της Ελευθεροτυπίας και την Δημοκρατίας στην Θράκη.

 

 

 

Αρθρογράφος