Οι Εθνοφύλακες της Ροδόπης συνδράμουν σε δράσεις πυροπροστασίας

7 Αυγούστου 202307:30

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Άμεση ήταν η ανταπόκριση ομάδας Εθνοφυλάκων με προπαίδευση σε θέματα πολιτικής προστασίας και πυρασφάλειας, κατά την διάρκεια της χθεσινής συντονισμένης επιχείρησης οριοθέτησης της πυρκαγιάς στο τρίγωνο Πάτερμα -Αρδεία – Καλλυντήρι

Πυρκαγιά στα Πάτερμα – Απροετοίμαστος ο Δήμος Αρριανών;

Στα πλαίσια της συνδρομής των ΕΔ στην πυροπροστασία, πυρασφάλεια και κατάσβεση πυρκαγιών , οι Εθνοφύλακες Ροδόπης, υπό τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν σε στοχευμένες ενέργειες τροφοδοσίας ,υδροληψίας και μεταφοράς εξοπλισμού σε καίρια σημεία του πύρινου μετώπου. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα γνωστό αντικείμενο στους Εθνοφύλακες, στο οποίο προπαιδεύονται στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς.

Οι Εθνοφύλακες της Ροδόπης συνδράμουν εθελοντικά στην αποστολή των ΕΔ για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών (video)

Συνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στα μέτωπα των πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα

Η συνεισφορά των Εθνοφυλάκων της Ροδόπης είναι διαρκής και πολύτιμη, ιδιαίτερα σε κρίσιμες ώρες όπως αυτές που βιώνει η χώρα μας, από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Πρέπει να επισημανθεί , ότι  το σύνολο των μέσων – μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε Ιnfographic με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κατάσβεση και στην Πρόληψη Πυρκαγιών από 24 έως 30 Ιουλίου 2023.

 

  

 

Αρθρογράφος