Πυρκαγιά στα Πάτερμα – Απροετοίμαστος ο Δήμος Αρριανών;

6 Αυγούστου 202322:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Πύρινο μέτωπο αναπτύχθηκε σην περιοχή των Πατέρμων  Αρριανών Ν. Ροδόπης.

Όλα δείχνουν ότι ξέσπασε πυρκαγιά το απόγευμα της 6/8/2023 στην περιοχή που βρίσκεται στις πρώτες γεννήτριες και επεκτάθηκε σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.

Έχουν σπεύσει δυνάμεις ΠΣ από Ροδόπη και όμορους νομούς ενώ έχουν επέμβει και δύο μικρά πυροσβεστικά τύπου πετζετέλ ενώ αναμένεται και Έρικσον

Γίνεται μία απόπερια να προσεγγισθεί το ανατολικό μέτωπο από το Νέο Καλλυντήρι αλλά η πρόσβαση είναι δύσκολη λόγω του αναγλύφου και της έλλειψης οδικού δικτύου.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν και οι ισχυροι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή

Ενημερώνεται ο Περιφερειάρχης και οι αρμόδιοι φορείς.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 13 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν δυνάμεις του ΕΣ, Εθνοφυλακων, τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Ροδόπης και εθελοντές με την συνδρομή δύο Πετζετέλ, ενός ελικοπτέρου erikson, ενός ελικοπτέρου τύπου puma, μίας υδροφόρας και ενός μηχανήματος -jcb-του Δήμου Κομοτηναίων.

Να επισημανθεί ότι στην περιοχή είναι χαρτογραφημένο πέρασμα λαθροδιακινητών

Πληροφορίες από το πεδίο αναφέρουν τις ελλείψεις του Δήμου Αρριανών στον τομέα της πυροπροστασίας οπως και στις μη συντηρημένες υποδομές πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Χαρακτηριστικα αναφέρεται ότι ήταν αδύνατη η πλήρωση υδροφόρων καθώς δεν λειτουργούσε ο πυροσβεστικός κρουνός στο  Νέο Καλλυντήριο

«Αυτή την ώρα η φωτιά έχει αποδυναμωθεί και δεν έχει φόβο επέκτασης. Έχουν μείνει τα καντηλάκια, στα οποία θα επέμβουν στα σημεία τα πεζοπόρα τμήματα της ΠΥ όλο το βράδυ», όπως αναφέρει η ertnews σύμφωνα με νεώτερη ενυμέρωση από τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηναίων, Θέμη Τζενετίδη.

 

           

 

Αρθρογράφος