Γιάννης Βεζυργιαννίδης: Η εκδήλωση του ΔΑΔΑΑ με ταρακούνησε…

25 Σεπτεμβρίου 202320:55

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε ανάρτησή του ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης σημείωσε χαρακτηριστικά:

Η εμπειρία να μπεις στον κόσμο, για μερικά λεπτά και με τη χρήση της τεχνολογίας, των ανθρώπων στο φάσμα του αυτισμού, σε ταρακουνάει, σε προσγειώνει απότομα σε μια άλλη σκληρή καθημερινότητα.

Αν θελουμε να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία, πρέπει να φτιαξουμε μια ανθρώπινη κοινωνία για τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Πολλά συγχαρητήρια στον ΔΑΔΑΑ – Σύλλογος για Παιδιά και Ενήλικες με ΔΑΔ, Αυτισμό & Asperger, για το βιωματικόπου διοργανώθηκε στα πλαίσια της 2ος Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης,

Η Προσομοίωση Αυτισμού στην Κομοτηνή από τον ΔΑΔΑΑ και την VR PLANET

Νωρίτερα είχαμε σημειώσει ότι:

Μπορεί ο Αντώνης Γραβάνης και οι υποψήφιοι σύμβουλοί του να πήγαν στους πάγκους του παζαριού και αυτο ν’αποτελεί πρώτο θέμα στην τοπική επικαιρότητα….

Ωστόσο, βρήκε χρόνο μαζί με τους συνεργάτες του να επισκεφθεί την πιο επιτυχημένη σήμερα εκδήλωση του ΔΑΔΑΑ στο Μέγαρο Μουσικής.

Σε μία επίσκεψη χαμηλών τόνων περίπου 40 λεπτών μίλησε με το κοινό, τους ειδικούς του VRPLANET , το ΔΣ του ΔΑΔΑΑ και δεν δέχθηκε να κάνει χρηση του εξοπλισμου εκτός σειράς. (αυτά να τα λεμε).

Σταθερά δίπλα στα παιδιά της πόλης και ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης,που πάντα επισκέπτεται τον συλλογο και μάλιστα την προηγούμενη περιοδο που δεν είχε καν στο μυαλό του την συμμετοχή στα κοινά της πόλης.

Με την παρέμβαση του Γιάννη Βεζυργιαννίδη και την δυναμική παρουσία του Βαγγέλη Λαφτσή, προέδρου του συλλόγου. λύθηκαν πολλά επιμερους προβλήματα για παιδιά της πολης και όχι μόνον για ωφελουμένους του Συλλόγου.

Μεγάλος απών -ως συνήθως- ο Δήμαρχος Κομοτηνής πουθα μπορούσε να έρθει έστω συμβολικά.. Βεβαίως ο ΔΑΔΑΑ είναι ίσως ο μοναδικός σύλλογος που δεν τυγχάνει σχεδον καμίας υποστήριξης από την Διοικούσα Ομάδα του Δήμου Κομοτηνής (να τα λέμε κι αυτά). Αντιθέτως , έχει φερθει και στο παρελθόν σχεδόν με εχθρικό τρόπο σε μέλος του ΔΣ του ΔΑΔΑΑ.

Βαγγέλης Λαφτσής (ΔΑΔΑΑ): Δείξαμε πώς είναι να ζείς σε ένα περιβάλλον αφιλόξενο για την διαφορετικότητά σου.  

Αρθρογράφος