Φορτωμένος με tablets ο σάκος του Άι Βασίλη

18 Δεκεμβρίου 201300:41

Είναι ίσως το επιθυμητό δώρο για φέτος τα Χριστούγεννα. Οι πωλήσεις tablets σημειώνουν τον τελευταίο χρόνο τη μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή άνοδο και η εορταστική αγορά αναμένεται να επιβεβαιώσει αυτό που καταγράφεται ήδη ως κυρίαρχη τάση. Από τη στιγμή μάλιστα που και στη χώρα μας, τα tablets ξεπέρασαν κιόλας στο εννιάμηνο σε όγκο πωλήσεων τους προσωπικούς υπολογιστές.

Η ισχυρή ζήτηση για φορητές συσκευές με οθόνη αφής οδηγεί τα τελευταία χρόνια την αγορά των ηλεκτρονικών συσκευών. Ετσι, μετά τα smartphones, τα οποία κυριαρχούν στο πεδίο της κινητής τηλεφωνίας, ήρθε η ώρα των tablets να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Εξάλλου πολλοί είναι εκείνοι που αγοράζουν πλέον ένα προσιτό tablet αντί φορητού υπολογιστή, καλύπτοντας βασικές ανάγκες χρήσης, όπως το σερφάρισμα στο Internet, η σύνδεση στα social media και η κατανάλωση ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις, στο εννιάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, οι πωλήσεις tablets ξεπέρασαν τα 300.000 κομμάτια, ενώ την ίδια περίοδο οι προσωπικοί υπολογιστές (φορητοί και επιτραπέζιοι) κινήθηκαν στο επίπεδο των 250.000 τεμαχίων. Οι μηνιαίες πωλήσεις tablets κυμάνθηκαν μεταξύ 30 και 40.000 συσκευών, επίδοση που αναμένεται να αυξηθεί εντυπωσιακά στη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Πάντως, όπως συμβαίνει και με τα smartphones, ο μεγάλος όγκος πωλήσεων (περίπου το 75%) αφορά στα λεγόμενα «προσιτά» μοντέλα, δηλαδή σε tablets με αξία κάτω από τα 200 ευρώ. Apple και Samsung μοιράζονται περίπου το 40% της ελληνικής αγοράς των tablets, με το Android της Google να κυριαρχεί και εδώ στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων.

Σημειώνεται ότι το 2012 η αγορά των tablets είχε κλείσει λίγο πάνω από τα 120.000 κομμάτια και φέτος είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει τελικά τις 400.000 συσκευές.
protothema.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr